Music

Flamenco met een Turks tintje

  1. Newschevron right
  2. Flamenco met een Turks tintje
Afgelopen week heb ik op een aantal fora gevraagd welk liedje members zeker op IstanBurç wilden zien. Iedereen had het over Öykü & Berk. Mensen waren laaiend enthousiast over hun.

Dat is niet zo gek, want 'Evlerinin Önü Boyalı Direk' is momenteel een van de best bekeken liedjes in Turkije! Hun live optredens moet je ook zeker even checken! De kracht van het internet wordt mij steeds meer duidelijk naarmate ik meer zoek naar Turkse muziek. In Turkije breekt de ene na de andere "youtube artiest" ineens door. Met de juiste ingredienten in je filmpje kom je best ver. Want eigenlijk heb je alleen een mooie stem, en goede muziek nodig. Dat heeft deze track dan ook.

Het mooie aan dit liedje is de flamenco stijl waarin je meegetrokken wordt. De gitaar ontvoerd je, en laat tegelijkertijd het puntje van je voet op en neer gaan. In combinatie met de zangeres Oyku zet dit liedje mij in een trance neer waar ik 4 minuten niet uit kom... Voel jij het ook?

Wat maar weinig mensen weten is dat het een heel oud liedje is. Afgelopen weekend hoorde ik bijvoorbeeld Sıla (de zangeres van de FunX hit '..Dan Sonra') samen met Turkse zanger Kubat de oude versie zingen. Klik hier voor dat fragment uit de Beyaz Show!

Öykü & Berk - Everlerinin Önü Boyalı Direk
{youtube}TuYucFPNiIE{/youtube}

Deze versie maakte ze beroemd op het internet:
{youtube}nScNDOMJlWI{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie