Music

Fouradi wil de Franse muziekmarkt veroveren

  1. Newschevron right
  2. Fouradi wil de Franse muziekmarkt veroveren
De broertjes Mo en Brahim Fouradi zijn vooral bekend van hun Nederlandse liedjes, maar ze hebben grote plannen voor over de grens. In FunX Start vertellen ze woensdagochtend dat ze de Franse muziekmarkt willen veroveren. Ze hebben voor de nieuwe film 'Pizzamaffia' drie tracks in het Frans opgenomen en daar lieten ze alvast wat van horen.

Woendagochtend zouden de Fouradi en Damaru aanschuiven om over hun nummer ‘Mijn Lady’ te babbelen. De track staat op nummer 29 in de XChart en op nummer 1 in de Surinaamse hitlijst van Skyradio en daar hebben de heren natuurlijk flink wat over te vertellen. Damaru stond zo vast in het verkeer dat hij alleen het staartje van de uitzending mee kon pakken, maar de broertjes Fouradi vermaakten zich prima zonder de Surinaamse zanger.

Mo en Brahim zijn de afgelopen tijd druk geweest met de soundtrack van de nieuwe film ‘Pizzamaffia’. De film komt pas in februari 2011 in de bioscopen en aan de muziek wordt nog gesleuteld, maar de mannen lieten alvast een klein fragmentje van de titelsong ‘Stiekem’ horen. Ook hadden ze een fragmentje van het nummer ‘Dit moi qui je suis’, ‘Zeg me wie ik ben’, maar dan op z’n Frans. De heren hebben drie Franstalige nummers opgenomen voor de film, de regisseur vond dit beter bij de scènes passen, en hebben de smaak nu te pakken.

Brahim: “We willen Frankrijk veroveren.” Mo voegt daar aan toe: “Frankrijk en Martinique, alles waar Frans gesproken wordt.” De broers hebben altijd al dingen in het Frans willen doen, en hebben nu echt tegen elkaar gezegd ‘laten we het proberen’. Ze beheersen de taal nog niet helemaal, maar dat weerhoudt ze niet van hun grote plan. Brahim: “We kunnen ons verstaanbaar maken en het goed uitspreken als we heel vaak oefenen.”

Hoe de mannen de Franstalige markt gaan veroveren weten ze nog niet precies. Ze hebben al wel een plan. Mo vertelt: “Misschien kunnen we nieuwe tracks schrijven of pakken we een track en proberen we die te herschrijven in het Frans en die dan te ‘featuren’ met iemand die zijn sporen al heeft verdiend in Frankrijk.”

Waarschijnlijk moet dit wilde Franse plan nog even wachten. Op 16 november gaat de theatertour ‘Fouradi – De muzikale reis’ in première en daar zijn Brahim en Mo best zenuwachtig voor. Brahim: “Ik zeg je eerlijk, ik ben bang. Het is voor het eerst dat we voor een publiek komen te staan dat speciaal voor ons naar het theater is gekomen, daar gaat zitten en naar ons kijkt. Dus we moeten wel echt wat neerzetten.” De mannen gaan de theaters in met een dj, een zangeres en een pianist. Mo: “We geven mensen een kijkje in Fouradi. Ik ben benieuwd hoe ze het gaan ontvangen.”

Ster advertentie
Ster advertentie