Music

YG dropt nieuw album 'My Life 4 Hunnid'

foto: Instagram: YG
  1. Newschevron right
  2. YG dropt nieuw album 'My Life 4 Hunnid'

YG dropte vandaag zijn nieuwe album 'My Life 4 Hunnid'. Het hele album is opgenomen tijdens de COVID-19 en bevat verschillende features van artiesten als Lil Tjay, Chris Brown, Tyga en Lil Wayne. Hij vertelde eerder aan Complex dat hij voor dit album veel inspiratie haalde uit de muziek van Tupac en dit is zeker ook terug te horen.

Veel tegenslagen

YG heeft niet de makkelijkste tijd achter de rug. Hij verloor zijn goede vriend Nipsey Hussle, die op 31 maart 2019 werd doodgeschoten voor zijn kledingwinkel in Los Angeles. Vlak voor de Grammys, waar hij een optreden had om Nipsey te eren, werd hij gearresteerd. Gelukkig kon hij door een borgsom van $250.000 te betalen toch optreden en op zijn manier Nipsey eren. Over deze gebeurtenissen rapt hij ook over in de track Out on Bail: ''Thinking about Nipsey I had to get tipsy.'' In Traumatized Interludevertelt zijn dochter over het pistool dat de politie op haar richtte, toen ze haar vader kwamen halen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

BLM-Movement

YG heeft zich de afgelopen tijd laten zien als iemand die actief strijdt voor de rechten van black lives en tegen politiegeweld. FTP is een van de tracks waarin hij zich uitspreekt over politiegeweld en de problemen die hij om zich heen ziet. Ook de andere tracks op zijn album hebben vaak een serieuze boodschap.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie