Music

Je kunt nu ook in Kopenhagen les krijgen over Beyoncé

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Je kunt nu ook in Kopenhagen les krijgen over Beyoncé

Slay! Studeren hoeft niet langer saai te zijn. In Kopenhagen kun je namelijk een vak volgen over Beyoncé. In de Deense hoofdstad wordt een vak aangeboden aan de faculteit Kunstwetenschappen en Culturele Studies genaamd Beyoncé, Gender & Race.

Gender en ras

Het vak is zo populair dat ze moeten verhuizen naar een grotere aula dan gepland was. Al 75 studenten hebben zich voor het vak ingeschreven, dat zal worden gedoceerd door hoogleraar Erik Steinskog. In een interview met de Deense televisiezender TV2 vertelt Steinskog waarom hij Beyoncé zo'n interessant onderzoeksobject vindt:

"We zullen haar songs en videoclips analyseren met de focus op gender, seksualiteit en ras. Eén van de doelstellingen van het vak is om aandacht te vestigen op het zwarte feministische gedachtegoed in Scandinavië; dat is tot nu toe nog onbekend terrein.''

De grootste

En behalve dat, is de hoogleraar stiekem ook gewoon groot fan: ''Ze is een van de grootste popartiesten van vandaag en in die zin is ze belangrijk voor een analyse van de hedendaagse tijd. Het is niet moeilijk om onder de indruk te zijn. Ze is ontzettend goed in wat ze doet.''

Ook in Amerika

De Universiteit van Kopenhagen is niet de eerste school die lessen wijdt aan Queen Bey. Ook de Universiteit van Texas San Antonio geeft een vak over Beyoncé, genaamd Black women, Beyoncé & Popular Culture. Nu nog in Nederland!

Ster advertentie
Ster advertentie