Music

Doutzen Kroes razend enthousiast over geplande ruimtereis

  1. Newschevron right
  2. Doutzen Kroes razend enthousiast over geplande ruimtereis
Doutzen Kroes is een van de bekende Nederlanders die in 2014 de ruimte in wordt geschoten. Met een raket gaan gaat ze 100 kilometer de lucht in richting de ruimte. Het supermodel staat naar eigen zeggen te popelen om te gaan: "Mijn werk heeft mij letterlijk naar de mooiste plekjes op aarde gebracht. Maar toch schijnt niets zo mooi te zijn, als de aanblik van de aarde vanuit de ruimte."

BN'ers

De BN'ers mogen zichzelf na de reis officieel astronaut noemen. Onder andere Armin van Buuren en Erica Terpstra gaan de bijzondere vlucht dan ook maken. "Het is natuurlijk voor elke dj een droom om 3 keer sneller dan z’n eigen geluid te gaan! En dan op 100 km hoogte een oorverdovende stilte. I can’t wait. Een hartslag van 200 BPM moet haalbaar zijn", aldus Armin.

SXC

De reis gaat van start vanaf Space Expedition te Curaçao en duurt in totaal 40 minuten. Normaal gesproken kost een ticket voor de ruimtevlucht 65.000 euro. Bij elke vlucht kan er maar 1 passagier plaatsnemen naast de piloot. Momenteel bevindt het team zich in de testfase. Begin 2012 worden de eerste sub-orbital vluchten gemaakt waarna ze eind 2013 klaar zijn voor de commerciële take-off.


{gallery}blogs/marcel/pix/sxc{/gallery}
Ster advertentie
Ster advertentie