Music

Afrikaanse ster D'Banj gaat internationaal met Oliver Twist

  1. Newschevron right
  2. Afrikaanse ster D'Banj gaat internationaal met Oliver Twist
De Afrikaanse ster D'Banj neemt momenteel een videoclip op voor zijn grote Afrikaanse hit 'Oliver Twist'. De XTip was al veelvuldig in een remix te horen tijdens het afgelopen Amsterdam Dance Event, maar gaat binnenkort internationaal met de release van de video.

Videoclip

D'Banj heeft de clip van Oliver Twist inmiddels al opgenomen, maar nog niet gelanceerd. Volgens de aantrekkelijke dames uit de video komt de clip er snel aan en wordt het een featuring met Kanye West en Big Sean. Rondom de videorelease is de onderstaande komische Behind The Scenes-video gemaakt, waarin D'Banj vertelt dat hij keihard werkt aan een nieuw album.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/G28-nqmYmoU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Kanye West

De buzz rondom D'Banj heeft er in de zomer van 2011 al toe geleid dat hij samen met Oliver Twist-producer Don Jazzy een platencontract heeft getekend bij G.O.O.D. Music van Kanye West. In de lyrics van de hitsingle Oliver Twist verwijst de Nigeriaanse ster naar zijn favoriete Amerikaanse artiesten. Zo hoor je: "See I like Beyonce, but she's with Jigga. I like Nicki Minaj, her ass is bigger. I like Rihanna, she can make me go Gaga. I like Omotola, 'cause people like her."

D'Banj - Oliver Twist



Jeugd

De artiestennaam D'Banj is een combinatie van zijn voornaam Dapo en achternaam Oyebanjo. Hij is de zoon van een legerofficier en zat daarom op 11-jarige leeftijd al op de militaire school. De Nigeriaanse artiest leerde hier drummen in de legerband, maar maakte na drie jaar de opmerkelijke overstap naar de Nigeriaanse marine. Dit was tegen het zere been van zijn vader, die vanaf de eerste dag ook al tegen zijn muzikale carrière was. Met de hulp van zijn oudere broer Femi - die op 17-jarige leeftijd overleed - leerde D'Banj de harmonica spelen. Zo groeide zijn interesse in muziek en werd de druk van zijn vader groter. De Nigeriaanse artiest omschrijft de druk in het nummer All Da Way dat op zijn debuutalbum terug te vinden is.

Awards

Inmiddels zijn we jaren verder en heeft D'Banj al meerdere MTV en MOBO Awards op zijn naam staan. Samen met Don Jazzy leidt hij al jaren Mo’Hits Records. Samen maakten ze zoals eerder vermeld de overstap naar de Verenigde Staten. De hit Oliver Twist wordt daar binnenkort uitgebracht, terwijl de single in Africa al een grote buzz tot gevolg had. Zelfs de Britse zangeres Estelle kon er begin dit jaar niet vanaf blijven.



Ster advertentie
Ster advertentie