Music

PVV boos over Kinderen voor Kinderen liedje

  1. Newschevron right
  2. PVV boos over Kinderen voor Kinderen liedje
De PVV stelde vandaag Kamervragen over de "Islam-propaganda" van Kinderen voor Kinderen. In het nummer Baklava of rijstevla zingt het kinderkoor namelijk meerdere keren 'Allah Akbar'. In het Arabisch betekent dat 'God is groot'. Deze term wordt gebruikt bij het Islamitisch gebed. PVV Kamerleden Geert Wilders en Martin Bosma vinden het vernederend voor Nederlanders en snappen niet waarom de term 'die al veertien eeuwen gebruikt als strijdkreet door de nietsontziende islamitische veroveringslegers', wordt gebruikt in een kinderprogramma.

Niet de eerste keer
Dit is niet de eerste keer dat de PVV Kamervragen stelt over programma's van de publieke omroep waarin 'islampropaganda' zou worden bedreven. Afgelopen september was er een Teleac-peuterprogramma waarin werd verteld dat iedereen met het Suikerfeest snoep krijgt. In een ander Teleac-programma, Koekeloere, werd uitgelegd hoe kinderen aan ramadan moeten doen. Ook dit soort zoetigheid schoot bij de PVV in het verkeerde keelgat.

Liedje uit 1993
Het liedje van Kinderen voor Kinderen stamt overigens uit 1993. De Vara zond het dinsdag opnieuw uit in een compilatie uit dertig jaar Kinderen voor Kinderen. Het liedje gaat over een kind van wie de vader in Nederland woont en de moeder in Marokko. Vervolgens zingt het kind: "Allah Akbar, Allah Akbar, blijf ik hier of blijf ik daar?"

Kinderen voor Kinderen - Baklava of rijstevla

Ster advertentie
Ster advertentie