Music

Bob Marley op #1 in de Reggae Top 100

  1. Newschevron right
  2. Bob Marley op #1 in de Reggae Top 100
Bob Marley staat ook dit jaar bovenaan de Reggae Top 100 met zijn wereldhit No Woman, No Cry. Dit jaar bleef het spannend tot het laatste moment, want de legendarische zanger kreeg hevige concurrentie van Gyptian's Hold Yuh. Toch schittert Bob weer op één, net als in de voorgaande zes jaren. De overleden zanger stond vijf keer bovenaan met No Woman No Cry. Alleen in 2009 nam One Love de eerste plaats van de Reggae Top 100 over.

Natty Dread

No Woman No Cry is afkomstig van de Bob Marley cd Natty Dread uit 1974. Een jaar na de release van het album werd de track een wereldhit. Toch was het niet de albumversie die wereldwijde aandacht kreeg, maar een live opname.

Vincent Ford

De nummer één van de Reggae Top 100 is geschreven door Bob Marley, maar No Woman No Cry staat op naam van een vriend van de zanger. Officieel is No Woman No Cry toegeschreven aan songwriter Vincent Ford. Hij was een vriend van Bob die zijn eigen gaarkeuken had. Met al het geld dat het nummer Ford opbracht, hield hij de keuken voor armen en daklozen open. Ford overleed in 2008.

Klik hier voor de Reggae Top 100!

Herhaling

Mocht je de Reggae Top 100 uitzending gemist hebben op Tweede Paasdag, wees dan gerust. Op zondag 15 april wordt de gehele lijst namelijk herhaald via de FunX Reggae stream.

Ster advertentie
Ster advertentie