Music

MC Fit: "Veel geleerd van Surinaamse legendes"

  1. Newschevron right
  2. MC Fit: "Veel geleerd van Surinaamse legendes"
MC Fit vindt het geweldig dat hij mag optreden tijdens North Sea Jazz. Het festival gaat vanavond van start in de Rotterdamse Ahoy. Fit kan niet wachten op het moment dat hij het podium deelt met Surinaamse all-stars zoals Oscar Harris, Louis Windzak, Kenny B, Edgar Burgos en Humphrey Campbell tijdens Sranan Gowtu.

Leren van legendes

Tijdens de repetities van Sranan Gowtu viel het MC Fit op hoe tof en leerzaam zo'n samenwerking kan zijn: "Ik repeteerde gisteren met allerlei Surinaamse legends en artistiek helpt het me. Je leert van hun dat je kalm moet blijven, jezelf moet zijn en zorgen dat het feest belangrijker is dan jij zelf."

Piepen als een meisje

Voor MC Fit is North Sea Jazz niets nieuws, want hij staat al tien jaar op het festival als presentator en maakte daar al het één en ander mee. Zo stond hij vorig jaar een kwartier naast Prince, terwijl hij dacht dat het een gewoon jongetje was: "Toen ik het door had piepte ik als een meisje. Dat was crazy man!" Dit jaar loopt hij het liefst Stevie Wonder en Pharrell tegen het lijf.Ster advertentie
Ster advertentie