Music

Hitproducer Eren E gaat solosingle releasen

  1. Newschevron right
  2. Hitproducer Eren E gaat solosingle releasen
Eren E gaat binnenkort een solosingle uitbrengen! De hitproducer van Imran Khan's tracks Amplifier, Ni Nachleh en natuurlijk het meeste recente XChartnummer Satisfya vertelde dat maandagmiddag bij FunX. In hetzelfde gesprek doet Eren een boekje open over het geheime recept van zijn succesvolle beats en legt hij uit hoe een Turkse man overeind blijft in een punjabi-scene.

Verandering

Eren en Imran Khan werken momenteel samen aan het tweede album van Imran. De producer vindt de 3 miljoen views die de eerste single Satisfya nu heeft geweldig, maar hij had een andere reactie verwacht doordat er minder Punjabi in het nummer wordt gezongen. Dat is bewust gedaan omdat ze niet ver van de grote hit Amplifier af wilden zitten, maar toch veranderingen wilden doorvoeren om een internationale sound te creëren. "We moeten verandering inbrengen, want je eet ook niet dagelijks hetzelfde. We experimenteren veel. Imran zingt nu meer Engels en minder Punjabi, omdat het album op die manier meer mainstream aandacht krijgt."

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/pfVODjDBFxU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Eren E - Solo

Voor Eren E breken er spannende solotijden aan, want hij vertelt dat er samenwerkingen aankomen met een aantal grote namen. De producer verklapte ook dat zijn naam vaker gaat vallen in de Turkse muziekindustrie en dat er een paar mainstreamprojecten aan zitten te komen. Eren heeft al de Haagse Arman Kanun gestrikt om in te zingen voor zijn nieuwe project, maar hij zoekt nog meer zangers/zangeressen en tekstschrijvers. Geïnteresseerden kunnen hem bereiken via: info@erensound.nl.

Turkse Punjabi

Een Turk die punjabimuziek maakt klinkt in eerste instantie niet logisch, maar Eren E ziet het als een voordeel. "Een persoon in de punjabi-industrie kent de regels en past zich daaraan aan. Ik kende die regels niet en kon dus zo creatief zijn als ik wilde." Toch heeft Eren wel wat tijd geïnvesteerd om de omgeving te leren kennen: "Ik heb de hele punjabiscene in zes maanden geanalyseerd om te luisteren wat er wel en niet was. Destijds waren er geen hoge tempo liedjes, zoals Ni Nachleh. Als je naar een punjabiclub ging, dan ging alles even snel als Punjabi MC. Ik deed het met dezelfde instrumenten, maar dan sneller."

Dance

Dancemuziek ziet Eren ook wel zitten, maar dan net iets anders: "Dance met melodietjes die je niet vergeet. Een goede melodie levert je namelijk een classic op. Die smaak vergeet je niet. Een track zonder melodie zijn mensen na een maandje vergeten. "

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F95359172"></iframe>
{/source}

Gekkenhuis

In ons land is Eren E nog geen beroemdheid, maar in Engeland en de Verenigde Staten is het volgens Eren een gekkenhuis rondom de optredens. "In Engeland werd ik bijna uitgekleed en in Washington ging het bijna helemaal fout." Hij dacht even anoniem naar de wc te gaan, maar daarvoor moest hij langs een glazen deur waar de fans achter stonden. "Ik liep naar buiten langs die deur en dacht dat ze me niet kenden. Ik deed één stap en de glazen deur ging bijna kapot. Het was echt extreem." De promotor vroeg Eren kort daarna of hij gek was geworden.

Ster advertentie
Ster advertentie