Music

Kanye door Suge aangeklaagd voor schietpartij

  1. Newschevron right
  2. Kanye door Suge aangeklaagd voor schietpartij
Kanye West is door muziekproducent Marion 'Suge' Knight aangeklaagd. De platenbaas werd vijf jaar geleden op een feest van Kanye in zijn been geschoten en eist nu een schadevergoeding. De dader is nooit aangetoond.

Volgens een politie woordvoerder zijn er minstens zes schoten gelost, maar tot op heden heeft zich nooit een getuige gemeld. Het slachtoffer claimt dat de beveiliging niet goed was op het feest. Hiervoor houdt Knight zowel de club als Kanye West aansprakelijk.

Suge werd in zijn dijbeen geraakt en berooft van een 15-karaats oorbel ter waarde van 135 duizend dollar. Hier wil hij extreem hoge bedragen voor terug zien. Knight eist één miljoen dollar aan schadevergoeding en 200 duizend dollar voor de medische kosten.

Het incident vond in 2005 plaats tijdens een MTV Video Music Awards afterparty in Miami. Die avond waren er meerdere beroemdheden aanwezig, waaronder de Black Eyed Peas, Paris Hilton en Jessica Alba.

Direct na de schietpartij begonnen de geruchten dat het allemaal in scène is gezet door Suge. Meerdere mensen zeggen dat Knight er zelf achter zit, omdat de platenbaas failliet is gegaan. Op deze manier probeert hij volgens de bronnen nog geld uit anderen kloppen.Ster advertentie
Ster advertentie