Music

Patrick Grayham brengt Caribische soul naar XTips

  1. Newschevron right
  2. Patrick Grayham brengt Caribische soul naar XTips
Caribische soul in ons kikkerlandje? Patrick Grayham brengt de stijl naar de XTips hitlijst met zijn debuutsingle 'Fire'. De track komt bovendien te staan op zijn eerste album dat ieder moment uit kan komen. Op de cd staan samenwerkingen van Grayham met o.a. Renaissance Band (Ziggi Recado), Ghetto Flow, Intwine en Brainpower.

Patrick Grayham werd geboren in Suriname, maar beleefde zijn jeugd op de eilanden Curaçao en Sint Maarten. In het Caribisch gebied is de zanger de top posities van de charts aan het beklimmen. De single Fire leverde hem bij een aantal radiostations al een plek in de top drie op. In Nederland komt hij de FunX XTips lijst binnen op nummer 7.

De verschillen tussen Sint Maarten en Curaçao vindt Patrick Grayham het leukst. Op muzikaal gebied noemt hij de eilanden erg divers. "Op Sint Maarten luistert men meer naar soca, reggae, dancehall, calypso, zouk, kompa en Amerikaanse R&B en soul. Op Curaçao zijn de mensen volgens Patrick meer Latijns Amerikaans geïnspireerd. Denk daarbij aan Mexicaans muziek, merengue, salsa, bachata, la música Tejana, latin rock en Reggaeton."

Grayham maakt veel gebruik van Twitter, Hyves, Facebook en Myspace. "Social networks zijn voor mij als totaal onafhankelijk artiest van onschatbare waarde. Zo kan ik directer en sneller mijn fans bereiken. Ook samenwerkingen met andere artiesten gaan via de sociale media gemakkelijker."

Het is nog even wachten op het album, maar tot dan kun je genieten van zijn nieuwe single.

Patrick Grayham - Fire

Ster advertentie
Ster advertentie