Music

Bob Marley op #1 met No Woman No Cry

  1. Newschevron right
  2. Bob Marley op #1 met No Woman No Cry
Bob Marley is ook dit jaar de absolute nummer één in de Reggae Top 100. De koning van de reggaemuziek staat net als vorig jaar bovenaan met de legendarische track No Woman No Cry. In de afgelopen vijf jaar heeft Bob Marley ieder jaar de toppositie van de Reggae Top 100 veroverd. Vier keer deed hij dit met No Woman No Cry, alleen in 2009 stond One Love op de eerste plaats.

Live versie

Bob Marley bracht No Woman No Cry in 1974 uit op de cd Natty Dread. Pas een jaar later werd de track een wereldhit. Het was overigens niet de albumversie die in de schijnwerpers stond, maar een live opname.

Vincent Ford

De nummer één van de Reggae Top 100 is geschreven door Bob Marley, maar toch staat de legendarische reggaetrack op naam van een vriend van de zanger. Officieel is No Woman No Cry toegeschreven aan songwriter Vincent Ford. Hij was een vriend van Bob die zijn eigen gaarkeuken had. Met al het geld dat het nummer Ford opbracht, hield hij de keuken voor armen en daklozen open. Ford overleed in 2008.

Herhaling

De volledige Reggae Top 100 wordt zondag 1 mei herhaald op FunX. Zet je favoriete zender tussen 10 uur en 17 uur aan, om de 100 lekkerste reggae tunes te beluisteren!

Bekijk hier de Reggae Top 100!


Ster advertentie
Ster advertentie