Music

Wie is Tinie Tempah?

  1. Newschevron right
  2. Wie is Tinie Tempah?
Op FunX hoor je Pass Out, de eerste hitsingle van Tinie Tempah. Maar wie is deze Britse rapper eigenlijk? En hoe is hij zo groot geworden? Bekijk hier zijn video's, lees de biografie en laat weten wat jij van Tinie Tempah vindt!

Tinie Tempah werd op 7 november 1988 geboren als Patrick Junior C. Okogwu. Hij komt uit Plumstead, een arbeiderswijk in zuid-Londen. De 21-jarige rapper had zijn eerste break te pakken toen hij op de Middelbare school zat. Sony gebruikte zijn track Listen To The Vibe voor een spel op de PSP, Wipeout Pure. De boekingen stroomden vervolgens binnen en Tiny Tempah mocht mee op tour met zijn Britse collega’s Sway en Dizzee Rascal.



Kort daarop had Tiny Tempah genoeg geld bij elkaar om zijn eerste videoclip te schieten. Het ging om een filmpje bij Wifey, een track die maar liefst tien weken op # 1 stond in de urban hitlijsten van de Britse muziekzender Channel U (heet nu: Channel A.K.A.).



Vervolgens werd Tiny Tempah een van de gezichten van de anti-geweldcampagne ‘Put The Knives and Guns down’. Hij maakte muziek voor de gelijknamige cd en de rapper mocht interviews afgeven op grote tv-zenders als ITN, BBC en Sky. Tiny Tempah vertelde dat hij zelf ook uit een ruige wijk komt waar geweld aan de orde van de dag is. En dat is hij zat. Tiny studeerde ondertussen ook nog verder aan een Hoge School, zodat hij later zijn eigen platenlabel zou kunnen opzetten. Ondertussen had de rapper al heel wat mixtape-tracks op zijn naam staan. De volgende officiële release was Wearing My Rolex een track met de Britse Grime-rapper Wiley.



Tiny werd geïnterviewd door Playboy-magazine, een vraaggsprek dat hij nog steeds aanhaalt als een van zijn favorieten omdat hij zelf ook graag de Playboy leest. Ja, ja. Na de release van verzamel-cd’s als Hood Economics 147 en Teh Sexy Beast volumes, werd het tijd voor een officieel album. Tiny Tempah komt in juli met zijn officiële debuut The Disc-Overy. Hiervan hoorde je op FunX al de single Pass Out.



De opvolger Frisky ligt ook al voor je klaar.

Ster advertentie
Ster advertentie