Music

T-Pain stopt met gebruik auto-tune

  1. Newschevron right
  2. T-Pain stopt met gebruik auto-tune
Faheem Rasheed Najm, beter bekend als T-Pain, heeft gezworen auto-tune nooit meer te gebruiken. De zanger/producer liet dit weten in een interview dat gisteren werd gepubliceerd. "Ik zweer hier nu ter plekke, dat ik auto-tune nooit meer ga gebruiken. Ik ben met iets bezig waarvan ik denk dat het groter en beter is dan het T-Pain effect", aldus de Amerikaan.

Faheem werkt nu samen met Izoptope, een bedrijf dat gespecialiseerd is in audio-technologie. Zij zijn verantwoordelijk voor het nieuwe T-Pain effect. De auto-tune technologie is gemaakt door Antares Audio Technologies. Deze werd in 1998 voor het eerst in de pop-scene gebruikt voor Cher's hit 'Believe'. Sindsdien is het door verschillende artiesten waaronder Janet Jackson, Kanye West en Lil Wayne toegepast.

Twee jaar geleden heeft T-Pain in samenwerking met Antares een iPhone App laten ontwikkelen. Hierbij was het voor de gebruiker mogelijk om zijn/haar eigen stem ook effect te geven. Nu het contract met Antares is verlopen, is T-Pain samen met Izotope druk bezig met zijn nieuwe sound. Op 7 juni gaan ze de nieuwe technologie verhullen op het E3, Electronic Entertainment Expo te Los Angeles.

T-Pain auto-tune parodie



B.o.B. auto-tune parodie





Ster advertentie
Ster advertentie