Music

Arabische clips steeds bloter

  1. Newschevron right
  2. Arabische clips steeds bloter
In westerse clips kijken we er niet echt raar meer van op als er ineens een partij blote borsten voorbij komt of als er een of andere expliciete seksscene te zien is. In Arabische clips is het nog lang niet zo ver, maar dat de videoclips uit het Midden-Oosten de laatste jaren steeds bloter zijn geworden is een feit. Vooral sinds de komst van commerciƫle muziekzenders als Melody en Mazzika proberen vooral veel vrouwelijke artiesten te scoren door steeds gewaagdere clips te maken.

Maar ook zangers worden steeds vaker omgeven door dansende schaarsgeklede dames. Het grappige is dat de clips vaak heel controversieel zijn (vooral onder veel conservatievere moslims) maar dat toch iedereen er maar al te graag naar kijkt.

Opvallend is dat de lat van wat wel en wat niet geoorloofd is juist steeds hoger komt te liggen. Zo werd deze clip van Nancy Ajram in 2003 nog verboden op de Egyptische staatstelevisie omdat de zangeres te gewaagd zou dansen voor een groep mannen. Inmiddels is Nancy juist uitgegroeid tot de populairste Arabische zangeres van dit moment en praat niemand meer over haar eerste videoclip. In de gehele Arabische wereld wordt ze op handen en voeten gedragen en scoort ze hit na hit.

Inmiddels zijn de clips namelijk nog veel bloter geworden (voor Arabische begrippen). Berucht is de Libanese zangeres Haifa Wahby. Zingen kan ze niet, maar mooi is ze zeker! En dat laat ze graag zien in haar clips:
{youtube}kLnJVojcRzs{/youtube}
Een ander voorbeeld van een zangeres die niet kan zingen maar wel 'lekker' is is Dana. Check hier haar clip.

De vraag is nu hoe lang het nog duurt voordat de eerste seksuele handelingen in een Arabische clip zijn te zien. Zanger Jad Chaouiri wist de gemoederen vorig jaar al flink bezig te houden door een 10 seconden lang durende zoenscene (bij 3.50) in zijn clip te stoppen.

Of en zo ja wanneer de volgende stap wordt gezet is nog de vraag maar vermoedelijk zal dat niet lang meer duren.
Ster advertentie
Ster advertentie