Music

De Lift: Faisal & Sabrina Starke (Afl.3)

  1. Newschevron right
  2. De Lift: Faisal & Sabrina Starke (Afl.3)

De Rotterdamse Faisal staat deze maand in 'De Lift' met Sabrina Starke. Ze zingen hierbij samen het nummer 'Freefalling' dat eerder door Faisal, Jihad Rahmouni en Roel Donk geschreven is.

De lift is hét FunX platform voor onbekend talent. Hierbij ontstaat een spontane muzieksessie tussen onbekend talent en een ervaren artiest. In de eerste twee afleveringen gingen Yayz & Maikal X en Donna Lugassy & Baby hun voor.UPDATE: Faisal vertelt over de samenwerking met Sabrina Starke in Fresh 'n Up.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F64598419&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Naam: Faisal
Geboren op: 20 september 1990
Woonplaats: Rotterdam
Genre: pop/soul
Website: nvt
Facebook: facebook.com/faisalabarkan
Twitter: twitter.com/FaisalMusic
Hyves: faisalmusic.hyves.nl
YouTube: n.v.t.
Soundcloud:
soundcloud.com/faisalabarkan


De 22-jarige Faisal Abarkan is geboren en getogen in Rotterdam. Zijn interesse voor muziek begon negen jaar geleden toen hij door zijn muziekdocent op zijn muzikaliteit werd gewezen. Na een jaar alleen met zang bezig geweest te zijn, ontdekte hij de piano en startte met het spelen van wat simpele akkoorden. In korte tijd ontwikkelde hij zich meer en meer op piano- en zanggebied.

In 2007 behaalde Faisal met zijn schoolband ‘Maddah’ de tweede plaats in de Nationale Schoolbandcompetitie ‘Battle of Schoolbands’. In 2009 startte hij een samenwerking met de talentvolle jazz-zangeres Kim Hoorweg. Hij begeleidde haar op de piano en deed de backing vocals onder andere tijdens een optreden bij 'De Wereld Draait Door'. In het najaar van 2009 had de zanger een tour met voormalig X Factor kandidaat Kelvin Muïs en een band waar percussionist Martin Verdonk deel van uitmaakte.

Het jaar 2010 begon goed voor Faisal. Hij tourde mee met Frank Foks die de supportact bij de clubtour van Nikki (Idols) verzorgde. Faisal deed hierbij de backing vocals. In april in datzelfde jaar won Faisal Talent Night. Een half jaar later ging hij naar New York om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de 'Amateur Night' in het Apollo Theater. Hier gingen artiesten als The Jackson 5, James Brown, Sisqo, D'Angelo en Lauryn Hill hem voor. Ook Sabrina Starke is hier ooit begonnen. Het is een uitzonderlijke situatie gezien de winnaar van Talent Night de enige buitenlandse act is die in het Apollo Theater toegelaten wordt.


Sabrina Starke

Sabrina Starke is geboren in Suriname maar groeide in Nederland op. Haar muzikale carrière begon in een reggaeband. In 2005 besloot de zangeres zich te richten op een solocarrière. Een jaar later wist ze Talent Night te winnen. Na deze overwinning mocht ze het Apollo Theater te New York optreden. In 2007 won Sabrina de VSBfonds Music Matters Award. Met behulp van de prijs ze hierbij had ontvangen, kon zij haar debuutalbum uitbrengen.

In 2008 verscheen haar debuutalbum 'Yellow Brick Road'. De eerste single van dit album, met de titel 'Do For Love', was op dat moment al enige tijd te zien en te horen op YouTube. Ze was bovendien voor het eerst te horen op FunX fm waarna haar muziek ook enige tijd later door andere zenders werd opgepakt. Tegen het eind van 2008 tekende ze een meerjarig contract bij het beroemde Amerikaanse jazzlabel Blue Note. In 2010 werd haar tweede cd 'Bags and Suitcases' gelanceerd. Enkele maanden geleden bracht de zangeres haar derde album 'Outside the Box' uit.
Op bevrijdingsdag (5 mei) 2012 heeft Sabrina gezongen aan de Amstel voor o.a. De koningin.
In oktober 2008 verscheen haar solo-debuutalbum, getiteld "Yellow Brick Road". De eerste single van dit album, met de titel "Do For Love", was op dat moment al enige tijd te zien en te horen op YouTube. Na de release van het album volgen optredens bij onder andere GIEL en Raymann is Laat. Vooral het optreden bij De Wereld Draait Door maakte indruk. Eind oktober 2008 tekende ze een meerjarig contract bij het beroemde Amerikaanse jazzlabel Blue Note.
Ster advertentie
Ster advertentie