Music

Fouradi & Friends maken 'Winnaar' voor Johan Cruyff Foundation

  1. Newschevron right
  2. Fouradi & Friends maken 'Winnaar' voor Johan Cruyff Foundation
VIDEO: Fouradi heeft het initiatief genomen en een grote groep BN’ers verzameld om het nummer Winnaar op te nemen ter ere van het 14-jarig bestaan van de Johan Cruyff Foundation. De videoclip werd om precies 14.14 uur gelanceerd. De opbrengsten van de single komen ten goede aan de Cruyff Foundation.

Bekende Nederlanders

De broers Fouradi vertelden dinsdagochtend in Start dat ze het initiatief namen om een leuke single te maken voor het jubileum van de Johan Cruyff Foundation. Mo en Brahim namen contact op met een aantal bekende Nederlanders en ambassadeurs van de Cruyff Foundation om het mogelijk te maken. Zo kwam het dat Ad-Licious, Caribbean Combo, Gers Pardoel, Do, Najib Amhali, Damaru, Phatt, Hind, Rolf en vele anderen de studio indoken om Winnaar op te nemen. Dat deed de groep samen met een aantal verstandelijke gehandicapte kids van de Foundation.

FunX

Ook bekende Nederlanders die normaal niets met zingen te maken hebben, zijn in Winnaar te horen. Zo kropen onder andere Kim Feenstra, Jochem van Gelder en Inge de Bruijn achter de microfoon. De Fouradi's waren het meest onder de indruk van Do. "Dat is abnormaal man, als zij zingt denkt je 'wat deed ik ook alweer op deze track?'."



FunX was natuurlijk aanwezig bij de opnames en sprak onder andere met Najib Amhali, Ad-Licous en Phatt over hun voetbalskills.

Johan Cruyff Foundation & Friends - Winnaar (Behind the scenes)

Ster advertentie
Ster advertentie