Music

Bizzey: "Ik hoefde nog maar twee jaar door te gaan met Yellow Claw en ik was miljonair"

  1. Newschevron right
  2. Bizzey: "Ik hoefde nog maar twee jaar door te gaan met Yellow Claw en ik was miljonair"

Bizzey kennen we als die hype guy die de ene na de andere clubtrack releast. In een nieuwe Real Talk met Fernando laat hij een andere kant van zichzelf zien. Daarin praat de mc openhartig over onder andere de liefde voor zijn vrouw, de samenwerking met Famke Louise en opgroeien als biraciale jongen in Nederland.

"Ik leende 20 euro bij de eerste date met mijn vrouw"

Houden van

Volgens Leo, zoals Bizzey echt heet, veranderde hij toen hij eenmaal getrouwd was. "Ik vind dat je als man verantwoordelijk bent voor je vrouw als je haar je achternaam geeft." De relatie tussen hen bloeide langzaam op, maar op een gegeven moment liet Bizzey ongemerkt andere meisjes links liggen. De liefde voor haar besloop hem eerder dan hij had gedacht.

"Ik had met haar afgesproken in Eindhoven, waar ze vandaan komt. Ook brachten mijn vrienden twee danseressen mee die ik kende van uitgaan. Zij voelde die vibe niet en was al heel gauw weg. Toen bleek dat ze ergens was waar dan weer haar ex hing. Ik werd toen boos op haar. Ik wist niet waar ze was en ik werd een beetje emotioneel. Toen ik haar eenmaal had gevonden, zei ik: 'wat denk je nou? Ik houd van jou!' En ik dacht zelf 'wat?!', maar ik had het wel gezegd, ik meende het wel. Dus ik floepte dat eruit en heb haar toen old fashion verkering gevraagd. [...] Ik wilde gewoon dat zij mijn vriendin zou zijn."

Vader

Het leven van Bizzey en zijn vrouw Renee werd nogmaals op z'n kop gezet toen bleek dat ze in verwachting waren van een kindje.

"Toen ze mij het nieuws vertelde was ik nog een week op tour in Australië. [...] Normaal was ik altijd die guy die blind van een waterval afrent, een back flip doet en een bommetje erachteraan. En ik stond boven op die motherfucker, de camera's staan klaar en ik durf gewoon niet. Dat was gewoon de eerste keer dat ik dacht van er kan nu niets met mij gebeuren, ik moet er zijn, ik word vader."

Yellow Claw

Bizzey stond voor zijn solocarrière bekend als de frontman van dj-crew Yellow Claw. Toen zijn gezin uitbreidde had hij genoeg redenen om solo te gaan, maar anderen verklaarden hem voor gek.

"Ik hoefde nog maar twee jaar door te gaan met waar ik mee bezig was en ik zou nooit meer hoeven te werken. [...] We kregen toen gewoon het bedrag van een kleine flat voor één show. [...] Dus ik heb 'nee' gezegd tegen sowieso miljonair worden, om te kiezen voor wat mijn hart mij vertelde."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Famke Louise

Een verrassende samenwerking van Bizzey was met Famke Louise. "Zij wilde een tune maken waarmee ze iedereen een beetje kon shockeren. Toen heeft ze contact met mij opgenomen om mee te schrijven. De eerste keer zei ik wel nee, en ik dacht dat het misschien voor iemand anders was. Maar ze wilde echt mij erbij betrekken en dat vond ik wel sick."

Biraciaal

Toen Leo in de puberteit terechtkwam, werd hij zich bewust van zijn zowel Nederlandse als Surinaamse afkomst. "Toen ik kind was stond ik er niet bij stil, maar op het moment dat je op je twaalfde van een vriendje naar huis fietst, en je wordt uitgescholden voor Zwarte Piet en van die guys gaan achter je aan fietsen ofzo, dan denk je ineens van 'oh wacht'."

Bizzey heeft toen ook getwijfeld over zijn identiteit. "Op een bepaald punt in je leven ga je denken, ben ik dan wel een real n*gger? Eigenlijk niet, want ik ben niet zo donker als hij en bij mij thuis praten we Nederlands. Maar ik vind Surinaams eten lekker, ik vind Suriname master, voel me heel erg verbonden met de cultuur en eigenlijk ben ik ook gewoon zo. Maar ja, ik vind André Hazes ook master en op de camping in Putten chill ik 'm ook dood."

Bekijk het hele gesprek tussen Bizzey en Fernando in de video hierboven.

Ster advertentie
Ster advertentie