Music

"Ego loslaten om goede muziek te maken"

  1. Newschevron right
  2. "Ego loslaten om goede muziek te maken"
Vandaag schoof één van de meest succesvolle producerteams uit Nederland aan in Start, namelijk Soulsearchin. Ze hebben voor een groot aantal artiesten producties verzorgd. Dit varieert van Amerikaanse artiesten als Joe Budden en Joell Ortiz tot BN'ers als Mr. Probz, The Opposites en Jayh.

Kurdish Mayfield en DJ Chief vertelden tijdens de uitzending meer over hun ervaringen in de muziekindustrie. De producers werken inmiddels al meer dan 10 jaar samen met elkaar. Om met meerdere mensen aan één nummer te werken is het volgens hun belangrijk om rekening te houden elkaar en niet alleen aan jezelf te denken.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/116682044"></iframe>
{/source}

Ego's
"Je moet begrijpen dat je bij muziek maken ego's moet loslaten. Je kan alleen goede muziek maken als je je ego loslaat. Ik ken deze jongens echt al heel lang", aldus Kurdish Mayfield. "Lino (die niet aanwezig kon zijn), ken ik al sinds 1994. Hem (DJ Chief) ken ik sinds 2000. Dus je kent elkaar al heel lang, je kent elkaar door en door. Je accepteert dingen van elkaar en je vertrouwt elkaar gewoon."

In de achtergrond
Één van hun meest recente producties die je kan horen, is het nummer 'Mijn Alles' van Jayh. Aangezien de zanger momenteel druk is met het schrijven van songteksten voor andere artiesten, heeft hij Soulsearchin' ingeschakeld voor de productie van de track. De producers blijven normaal gesproken meestal in de achtergrond. Op aanvraag van Jayh zijn ze deze keer zijn wel in de videoclip te zien.

{source}
<iframe width="550" height="325" src="//www.youtube.com/embed/YKA9ZHjjYo8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie