Music

Zesjarige dochter van Beyoncé en Jay-Z Rumi Carter, jongste meisje ooit in Billboard-lijst

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Zesjarige dochter van Beyoncé en Jay-Z Rumi Carter, jongste meisje ooit in Billboard-lijst

Rumi Carter heeft dankzij haar wereldberoemde moeder Beyoncé een record gevestigd. Met haar leeftijd van zes jaar en negen maanden is Rumi namelijk het jongste meisje ooit dat een notering heeft in de Billboard Hot 100 lijst. Deze notering kreeg Rumi voor haar bijdrage aan het nummer Protector van haar 42-jarige moeder.

Bijdrage Rumi

De Billboard Hot 100 wordt in Amerika gezien als een van de meest toonaangevende hitlijsten. De prestigieuze notering heeft de jonge Rumi te danken aan haar bijdrage op Beyoncés nummer Protector. Op het liedje dat afkomstig is van Beyoncés recente album Cowboy Carter, is te horen dat Rumi vraagt of ze “dat ene slaapliedje mag horen”. Rumi Carter staat ook officieel met een featuring credit op het nummer.

Record van zus afgepakt

Rumi Carter heeft het record niet van een onbekende overgenomen. Niemand minder dan haar oudere zus Blue Ivy was voorheen namelijk het jongste meisje ooit op in de Billboard Hot 100. Dit record vestigde ze als zevenjarig meisje door haar bijdrage op Beyoncés nummer Brown Skin Girl. Het is niet bekend of de zusjes ruzie hebben gekregen om het feit dat Rumi de nieuwe recordhouder is.

Jongste artiest Billboard

Helaas voor Rumi is ze niet de jongste artiest ooit in de Billboard Hot 100. Dat record staat al sinds 1993 op de naam van Jordy die toen nog maar vijf jaar oud was. De Franse kleuter verscheen in 1992 met het nummer Dur dur d’être bébé! wat vervolgens een internationale hit werd. Blue Ivy is overigens nog wel de jongste artiest ooit die in een Billboard-lijst staat. Vlak na haar geboorde werden haar ademgeluiden gebruikt voor Jay-Z’s nummer Glory. Mede dankzij haar bijdrage behaalde het nummer de 23e plek op de hiphoplijst van Billboard.

Ster advertentie
Ster advertentie