Music

Nigeriaanse Banky W brengt Afro-R&B

  1. Newschevron right
  2. Nigeriaanse Banky W brengt Afro-R&B
De Nigeriaanse r&b zanger Banky W heeft de videoclip van zijn nieuwste single 'Yes/No' gelanceerd. In de clip is te zien hoe een jongen en meisje op de middelbare school verliefd zijn op elkaar. Veertien jaar later komen ze elkaar weer tegen en bloeit er weer iets moois op tussen hun.

Banky W heeft naast 'Yes/No' ook tegelijkertijd de single 'Good Good Loving' uitgebracht. Hiervan is echter geen videoclip uitgebracht. Beide tracks zijn afkomstig van zijn aankomende #R&BW album. Over de cd had de Nigeriaan het volgende te zeggen: "We hebben geprobeerd om een andere richting op te gaan dan de muziek die je op de mainstream Afrikaanse/Naija radio hoort. Ik ben heel erg overtuigd dat het belangrijk is om muziek te maken waar je achter staat in plaats van het maken van muziek waarvan je denkt dat het goed gaat doen of overeenkomt met de stijl die je op de radio hoort."

Banky W heeft 10 jaar geleden het platenlabel E.M.E Records opgericht. De zanger lanceerde toen ook zijn eerste EP onder zijn eigen label waarmee hij de nodige aandacht wist te trekken. Twee jaar later bracht hij zijn eerste album 'Back in the Building' uit. Hierop stond de single 'My Regret' waarmee Banky een award wist binnen te slepen. Hij won bovendien de US Songwriting Award, de Nigeriaanse Entertainment Award en een jaar later de Single of the Year. Het succes hield daarbij niet op want wist het prestigieuze John Lennon Songwriting Award in de r&b categorie te winnen. In 2009 bracht hij zijn langverwachte, tweede album uit in Nigeria. Hierop combineerde hij Afrikaanse ritmes met r&b en pop.

Ster advertentie
Ster advertentie