Music

Smiley in Ziggi's slipstream

  1. Newschevron right
  2. Smiley in Ziggi's slipstream
Ziggi’s In Transit Tour is in volle gang. Als support-act doet Maikal X (a.k.a Shyrock) mee en bij optredens in de randstad is er nog één act die meedoet; Smiley. Naast Smiley is ook Rakesh Dukaloo bezig in de Nederlandse regggaescene. Hij heeft gewerkt met Tribute To Bob Marley (Rootsriders).

Mede dankzij Ziggi komen er dus steeds meer Nederlandse reggae-acts prominenter in beeld.

Smiley is momenteel op Jamaica, waar hij beelden opneemt voor een videoclip. Hij blijft tot 30 oktober daar en is op 1 november weer als voorprogramma van Ziggi te zien in het Paard Van Troje (Den Haag). Op Jamaica neemt hij de clip op van Dem A Wonder. Deze track heeft hij met niemand minder dan Junior Kelly opgenomen. De exacte releasedatum daarvan is nog niet bekend.

Hij is daar dus niet voor de clip van Wailing Home. Deze Nyabinghi track verscheen onlangs op de compilatie cd I Believe In Amsterdam. Smiley nam Wailing Home samen met de Surinaamse kawinagroep Ondrofeni op.

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/blogs/FunX_Smiley_Ft_Ondrofeni_Wailing_Home.wma{/wmaremote}
(Smiley Ft. Ondrofeni - Wailing Home)Ook Rakesh Dukaloo (Kizzle) verspreidt de reggaekennis verder. Als toetesenist van Ziggi’s Renaissance band toert hij met Ziggi mee, maar dat is niet het enige. Zo heeft hij Ziggi’s albumtrack Code Red gecoproduceerd.

{youtube}mC5UIdyUXPQ{/youtube}
(Ziggi's In Transit Releaseparty, Desmet Studio's)

Nu heeft Kizzle hetzelfde gedaan voor Rootsriders. De track 111rd World (third world) is het resultaat. Deze song verschijnt op het eerste album van The Rootsriders genaamd So Much More en is regelmatig te horen op FunX Reggae.
Ster advertentie
Ster advertentie