Music

VIDEO: Kendrick Lamar bevestigt: ''Je kunt DAMN. inderdaad achterstevoren afspelen''

foto: YouTube: MTV News
  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Kendrick Lamar bevestigt: ''Je kunt DAMN. inderdaad achterstevoren afspelen''

Kort na de release van DAMN. werd er al gespeculeerd over de verborgen boodschappen in het album van Kendrick Lamar. Er werd zelfs gesuggereerd dat er nog een album aan zou komen. Dat bleek helaas niet te kloppen. Maar dat er een totaal andere tekst te horen was als je de track Fear achteruit afspeelde, zorgde al snel voor veel enthousiasme bij de fans. En ook een beetje angst. Want ja, illuminati toch?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twee kanten

Een paar slimme fans waren er al achter, maar nu heeft Kendrick Lamar in een interview met MTV toegegeven dat hij inderdaad zijn album zo heeft gemaakt dat het ook achterstevoren te beluisteren is.

''Een week nadat het album uitkwam, realiseerden sommige fans zich dat je het album achteruit kan spelen. Het vertelt een volledig verhaal, met zelfs een beter ritme. Het is één van mijn favoriete ritmes en tempo's van het album. Het is iets waar we zeker mee bezig waren in de studio. Ik denk niet dat het verhaal per se anders is, maar het gevoel verandert. In eerste instantie, als je van begin tot einde luistert, hoor je agressie. DNA laat ziet wie ik echt ben. Als je het achteruit speelt, hoor je precies de dualiteit van Kendrick Lamar. Ik ben beide kanten.''

Ster advertentie
Ster advertentie