Music

Jiggy Djé wordt algemeen directeur bij Top Notch

  1. Newschevron right
  2. Jiggy Djé wordt algemeen directeur bij Top Notch

Vincent Patty wordt algemeen directeur bij Top Notch en Noahs Ark! De geruchten gingen al een tijdje, maar nu bevestigt Kees de Koning het in een interview met Timo Pisart van 3voor12. Vincent die je misschien beter kent als Jiggy Djé, zegt dat we ze na een samenwerking van zeven jaar moeten zien als een soort van 'verloofd'. Denk nu niet dat Kees afscheid neemt, want hij blijft 'gewoon' CEO van het succesvolle label.

Van Al Qaida naar democratie

Kees de Koning zegt dat Top Notch in de afgelopen vier jaar van vijf naar dertig man personeel is gegaan en dat hij dat best wel pittig vond. "Ik begon dit bedrijf om vrij te zijn en geen verantwoordelijkheid af te hoeven leggen, maar nu ben ik toch verantwoordelijk voor dertig mensen. Daar had ik helemaal niet voor getekend." Kort samengevat: De Al Qaida-bedrijfsstructuur waar Kees over spreekt, gaat Vincent nu proberen in een democratie te veranderen.

Krankzinnig goede mensen

Top Notch ging vorige week als eerste Nederlandstalige YouTube-kanaal over de twee miljard views heen. Dat zegt wel iets over de kracht van het label: "We hebben een krankzinnig marktaandeel, we hebben de meeste streams, dan moet je overal de beste in zijn", zegt Kees de Koning. "Zo goed als je artiestenroster is, zo goed moeten ook de mensen achter de schermen zijn."

Veranderingen

Dat Jiggy Djé algemeen directeur wordt, is niet de enige verandering bij Top Notch. In het nieuwe kantoor gaan ze muziekstudio's, een videostudio en een creatieve afdeling bouwen. En denk nu ook niet dat Noah's Ark fuseert met Top Notch: "Noah’s Ark en Top Notch houden eigen teams en hun eigen identiteit", aldus Jiggy.

Concurrenten

Er duiken steeds meer concurrenten op voor Top Notch, maar dat zorgt bij Jiggy juist voor meer lol en meer spanning. Kees vindt het irritant, maar heeft er respect voor. Hij verdeelt ze in twee kampen: labels van mensen uit de hiphop (Van Klasse, Rotterdam Airlines, Artsounds, Trifecta en Wilde Westen) en de groep van Sony, Cloud 9 en Warner die volgens hem zien dat er geld te verdienen valt en artiesten proberen weg te halen bij andere labels. Die laatste groep benaderd hij echter anders: "Dan denk ik: kom dan. Dan moeten ze kapot."

Interview 3voor12

Wil je meer weten over de nieuwe baan van Vincent Patty of over die ene keer dat hij Kees de Koning wist te dissen, zonder dat de platenbaas het doorhad? Lees dan het gehele interview bij 3voor12!

Ster advertentie
Ster advertentie