Music

Nicky Jam en Enrique Iglesias veroveren 1e positie XChart

  1. Newschevron right
  2. Nicky Jam en Enrique Iglesias veroveren 1e positie XChart

De XChart heeft weer een nieuwe nummer één! Lil Kleine en Ronnie Flex worden van de troon gestoten door een ander magisch duo, namelijk Nicky Jam en Enrique Iglesias met hun megahit El Perdón. De Amerikaan met Puerto Ricaanse en Dominicaanse roots en de Spanjaard staan bovendien al weken op de hoogste plek geplakt in de Latin Top 30. Ook in de Verenigde Staten staan de artiesten al langer dan een maand vastgenageld aan de eerste positie in verschillende Latin Billboard Charts.

iTunes
De track wordt de afgelopen weken flink gedownload in ons kikkerlandje want ze staan op één in de Nederlandse iTunes Top 20 Songs lijst. En niet alleen in Nederland, want ook in Argentinië, Italië, Costa Rica en Zwitserland staat de track op de hoogste plek.

Nicky Jam?
Als je niet heel bekend bent met de latin scene dan is het mogelijk dat je niet eerder van Nicky Jam hebt gehoord. In de reggaeton scene is Nicky Jam één van de bekendste rappers. Hij begon in de jaren 90 met zijn muzikale carrière en werkte met veel andere bekenden samen waaronder RKM y Ken-Y, Tito El Bambino en vooral Daddy Yankee.

Beef
Met de laatst genoemde artiest kreeg hij op een gegeven moment ook beef. Na de release van zijn laatste album in 2007 besloot hij z'n muzikale carrière op een laag pitje te zetten. Hij verhuisde naar Colombia en besloot later weer muziek te gaan maken waar goed op gereageerd werd door de locals. Nicky nam zelfs ook weer een track op met Daddy Yankee.

Nadat hij vorig jaar een megahit scoorde met de track Travesuras (230 miljoen YouTube views) kreeg hij een vet platencontract bij Sony Music aangeboden. In februari scoorde hij weer een hit met Si Tu No Estas met De La Ghetto (87 miljoen YouTube views). Je kan dus een na acht jaar hoogstwaarschijnlijk weer een dik album verwachten van de reggaetonster. Deze cd, Nicky Jam Punto 7, wordt dit jaar nog uitgebracht.

Ster advertentie
Ster advertentie