Music

Rihanna kondigt langverwacht nieuw album aan: "Ik begin opnieuw"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rihanna kondigt langverwacht nieuw album aan: "Ik begin opnieuw"

Waar haar fans vorige week nog vreesden voor het eind van haar carrière, verrast Rihanna iedereen nu met de aankondiging van een nieuw album. Spoiler: het gaat waarschijnlijk nog even duren. De zangeres begint opnieuw aan haar negende album 'R9'. Dat maakte ze bekend tijdens de lancering van haar nieuwste onderneming Fenty Hair.

Nieuw album

Nadat ze haar plannen deelde tijdens haar evenement in Los Angeles, vertelde ze aan Entertainment Tonight dat muziek heeft herontdekt. "Ik werk al zo lang aan het album dat ik al dat materiaal even opzij heb gezet", zei ze. "Ik ben er klaar voor om weer de studio in te gaan. Nu ben ik voorbereid. Gimme a second."

In het interview zei ze dat ze de nummers die ze heeft gemaakt niet wil verwaarlozen en er opnieuw naar wil luisteren met nieuw perspectief. "Ik wil zien waar ik nog steeds verliefd op ben", zei ze. In 2018 onthulde Rihanna dat ze van plan was om van R9 een reggae-album te maken.

Ongeduldige fans

Dat Rihanna het over een nieuw album heeft is nogal een verrassing: sinds Anti in 2016 heeft ze geen nieuwe albums gedropt. Dat zorgt bij veel fans voor ongeduld, en dat delen ze al te graag op socials. Op X schrijft een fan: 'NET BEGONNEN???'. Iemand anders zegt: 'I'm sick of her lies'. 'Is dit niet de derde keer?', vraagt een andere fan zich af. Ook vragen mensen zich af waarom ze na acht jaar pas begint met het maken van nieuwe muziek.

Zelf maakte ze tijdens het Fenty haarevenement een grap over hoelang haar fans op dit album hebben moeten wachten. “Dit is waarschijnlijk het langst dat ik ooit heb gedaan om iets te creëren", zei ze over haar haarcollectie. "Nee, ik lieg - dat is 'R9'", voegde ze eraan toe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie