Music

Giraffen Michael Jackson vermoord?

  1. Newschevron right
  2. Giraffen Michael Jackson vermoord?
Er is veel te doen om de giraffen van (wijlen) Michael Jackson. De beesten woonden al een paar jaar in de Banjoko Wildlife Preserve in de Amerikaanse stad Page (Arizona). Maar eind 2009 wilde de gemeente plots 100.000 dollar hebben, als verzekering voor Michaels dieren. De Banjoko Wildlife Preserve weigerde te betalen en stapte naar de rechter. Daarna overleden twee giraffen onder mysterieuze omstandigheden. Nu moeten ze worden opgegraven, want ze stinken!

Ze heten Rambo en JJ en er zijn zelfs pluche-poppen van ze gemaakt. Ze woonden ooit in Michaels achtertuin op het enorme landgoed Neverland. Toen de zanger zijn persoonlijke dierenverzorgers niet meer kon betalen, werden ze samen met twee andere giraffen overgebracht naar de Banjoko Wildlife Preserve. Daar woonden ze sinds 2006 tot hun plotse overlijden (okotober 2009 en januari 2010).

Sinds hun komst kreeg Banjoko brieven over stankoverlast. En de gemeente vroeg 100.000 euro verzekeringsgeld, voor als de dieren iets zou overkomen. Volgens de dierenopvang heeft de gemeente de giraffen misschien wel vergiftigd. Ze hadden namelijk wel voldoende eten en drinken en waren niet ziek. Er is een onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak.

Na het overlijden van Rambo en JJ werden de enorme dieren begraven. Maar dat was niet genoeg voor de gemeente, want de dode dieren zouden zelfs vanuit de grond een enorme stank verspreiden. De Banjoko Wildlife Preserve moet de dieren opgraven en de twee andere giraffen van wijlen Michael Jackson - Princess en Annie Sue - moeten de stad per direct verlaten. Het Banjoko Wildlife Preserve stemt hier mee in, maar wil niet vertellen waar de dieren naartoe gaan.

Onderzoek moet nog uitwijzen waaraan de beesten zijn overleden. Is dit giraffen-moord? Gaat het allemaal om de stank? Of is er iets anders aan de hand? Wat denk jij?


Michael Jackson met een van zijn pluche giraffen:
Ster advertentie
Ster advertentie