Music

Jorja Smith over samenwerken met Drake en Kendrick Lamar

  1. Newschevron right
  2. Jorja Smith over samenwerken met Drake en Kendrick Lamar

Jorja Smith was onlangs in Nederland en Fernando sprak met de singer/songwriter op zijn YouTubekanaal NandoLeaks over haar samenwerkingen met Drake en Kendrick Lamar. Ook vroeg de FunX-dj waar ze haar inspiratie vandaan haalt, hoe ze met social media omgaat en waarom Jorja graag bokshandschoenen aantrekt!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Frank Ocean en Solange

Fernando draaide Jorja Smith al twee jaar geleden bij FunX, introduceerde haar bij De Wereld Draait Door en wacht nu ongeduldig op nieuwe muziek. Het liefst zou Jorja Smith nu al een nieuw album maken, maar nieuwe liedjes schrijven tijdens een tour vindt ze moeilijk. Misschien kan ze die spaarzame momenten tijdens haar tour dan gebruiken om contact op te nemen met Frank Ocean en Solange, want ze vertelde Fernando dat ze met die twee artiesten dolgraag mooie en magische muziek zou willen maken.

Met Kendrick in de studio

Dankzij laidback tunes zoals Blue Lights en On My Mind brak Jorja Smith definitief door, maar ze stond ook op de veelgeprezen Black Panther-soundtrack. De zangeres had het met Fernando over de lange studiosessie met Kendrick Lamar die uiteindelijk de track I Am opleverde. Ze vertelde hoe ze aankwam in de studio en alles wat daarna geschiedenis opleverde: "Kendrick liet me alleen met de beat en daar zong ik toen wat op. Daarna kwam hij terug en hebben we samen de hele track geschreven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drake de adviseur

Jorja Smith vond het niet alleen geweldig om met Kendrick te werken. Ook van Drake heeft ze heel wat geleerd en één belangrijk stukje advies van Drizzy zal ze nooit meer vergeten: "Hij zei ooit tegen mij: Jij bent de grootste ooit, dus ga nooit denken dat iets onmogelijk is. Alles wat je wilt, kan je mogelijk maken. Tijdens zijn tour had hij een enorme maan in het decor en dat is daar een goed voorbeeld van." Dus mocht je straks iets compleet geks tijdens een van Jorja's concerten zien, dan weet je wie haar geïnspireerd heeft.

Socials zijn nep

Muziek is heel belangrijk voor Jorja Smith, maar opvallend genoeg hecht ze weinig waarde aan social media. Nu de zangeres steeds populairder wordt, stijgt het aantal likes met de dag, maar dat doet haar blijkbaar weinig: "Ik besteed er geen aandacht aan. Het interesseert me niet", zegt ze tegen Fernando. "Online is niet echt. Ik weet wie ik ben en wat ik doe, dus dat zit wel goed."

Boksen

Wat Jorja nog meer belangrijk vindt, is fit zijn. Een artiest moet een goede conditie hebben en daar werkt ze bijna dagelijks hard aan. Zo zie je opvallend vaak foto's van haar als bokser. Niet omdat ze graag mensen in elkaar slaat, maar omdat ze met boksen haar hele lichaam in één keer kan trainen en wat stoom kan afblazen.

Ouders en geluk

Bij wie ze ook stoom kan afblazen zijn haar ouders. Haar moeder deelt met alle liefde foto's over haar dochter, maar hoe voelt het voor hun om ineens een beroemde dochter te hebben? "Mijn vader en moeder zijn beide heel trots en gelukkig. Zolang ik gelukkig ben, zijn zij ook gelukkig." Ze weet nog niet waar ze over tien jaar staat, maar ze hoopt dat ze gelukkig is en meerdere albums heeft uitgebracht.

Ster advertentie
Ster advertentie