Music

Alles wat je moet weten over de Eurovisie Songfestival inzending van Joost Klein

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Alles wat je moet weten over de Eurovisie Songfestival inzending van Joost Klein

Joost Klein gaat dit jaar ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Malmö. Deze week bracht hij de officiële inzending uit genaamd Europapa. Dit moet je allemaal weten over deze inzending.

EUROPAPA

Europapa is de officiële inzending van Joost Klein voor het Eurovisie Songfestival. De track is een muzikale viering van het hele continent. Zo benoemt hij meerdere Europese landen en hoe fijn hij het vindt om in Europa te wonen. "Bezoek m'n friends in France of neem de benen naar Wenen, ik wil weg uit Netherlands maar mijn paspoort is verdwenen. Heb gelukkig geen visum nodig om bij je te zijn, dus neem de bus naar Polen of de trein naar Berlijn", rapt hij. Bijzonder aan deze bijdrage is dat Klein ook stukken in het Duits rapt, een duidelijke verwijzing naar zijn eerdere succes met Friesenjung, wat een nummer 1-hit was in Duitsland. Deze meertalige aanpak zal dus goed scoren op het Songfestival, aangezien alleen andere landen op je kunnen stemmen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DIEPERE LAAG

Los van het catchy deuntje en lollige teksten, is de track een achtbaan van emoties. Het is namelijk ook een eerbetoon aan zijn vader, die overleed toen Joost nog in de brugklas zat. Naast het verlies van zijn vader, heeft Klein ook zijn moeder verloren een jaar later. "Zie je wel pa, ik heb naar jou geluisterd," zegt hij op de beladen outro van de track.

De productie van het poprapnummer werd verrijkt door de bijdrage van DJ Paul Elstak, bekend van zijn happy hardcore beats. geeft deze inzending een nog Hollandser randje, aangezien hardcore een van de grootste muziekstromingen is die uit Nederland is ontstaan. Een verrassende wending in de video van Europapa is de verschijning van René Froger in de videoclip. Froger is namelijk zelf een voormalig Eurovisie-deelnemer met de Toppers.

REACTIES

De track wordt ontzettend goed ontvangen en is met miljoenen views en streams op nummer 1 trending binnen gekomen op alle streamingsdiensten. Hoewel de sound misschien niet voor iedereen is bedoeld, is het een speciale track waar veel over gezegd kan worden. Joost Klein, Droom Groot is de officiële slogan van Joost en hij droomde altijd al van het Eurovisie Songfestival. Hij maakt tot dusver alle woorden waar, maar gaat het hem ook lukken om het Eurovisie Songfestival te winnen? Hoe dan ook, zal dit jaar alles behalve een saai jaar worden voor Nederland op het Songfestival.

Ster advertentie
Ster advertentie