Music

Boaz van de Beatz over zijn succes in Amerika: ''In Nederland doen mensen meer hun eigen ding.''

  1. Newschevron right
  2. Boaz van de Beatz over zijn succes in Amerika: ''In Nederland doen mensen meer hun eigen ding.''

Op dag 3 van ADE BEATS vond Dutch Beats International plaats, een conferentie waarbij Nederlandse producers vertellen over hun internationale samenwerkingen. De sprekers waren onder andere Luca Vialli, Spanker, Outtatown en Boaz van de Beatz. Niels sprak met Boaz over zijn ervaringen met Amerikaanse artiesten.

FLex

Boaz van de Beatz zit geregeld met Ronnie Flex in de studio. Nu proberen de twee vooral veel nieuwe ideeën uit, maar het is nog niet duidelijk wat er precies uit zal komen. De track 'Plek Als Dit' staat nu al op nummer 12 op Spotify, maar toch had Boaz niet verwacht dat dit een hit zou zijn.

''Als je wilt groeien, moet je je niet vasthouden aan oude dingen. Het is een uitdaging om iets nieuws te doen.''

EIgen ding

Omdat er zoveel producers zijn in Amerika, is het belangrijk om op te vallen en orgineel te zijn. In Nederland wordt er vaak man op man gewerkt, terwijl er in Amerika altijd een advocaat bij betrokken is. Daarnaast is de concurrentie in de Verenigde Staten ook veel hoger. Vaak zijn toch de Nederlandse producers erg populair. Maar hoe komt dat eigenlijk?

''In Nederland doen mensen meer hun eigen ding. Ik denk dat je ze er daardoor beter kunt uitpikken.''

Hoge ogen

Op dit moment heeft Nederland een goede naam als het gaat om dance. Die Nederlandse bekendheid heeft ook invloed op hiphopproducers.

''Je gooit automatisch al hoge ogen als je zegt dat je uit Nederland komt.''

Topartiesten

Voor Boaz was het vooral heel tof om met Bruno Mars in de studio te zitten. Het is nog niet zeker of daar iets uitkomt, maar Boaz is nog lang niet klaar met de internationale samenwerkingen. Hij droomt nog van een samenwerking met Drake. Of Lil Yachty, waar zijn collega Outtatown (Tobias) mee heeft gewerkt.

Ster advertentie
Ster advertentie