Naar homepage
Music

De vloek van Manu

  1. Newschevron right
  2. De vloek van Manu
Misschien heeft Manu inspiratie voor zijn naam opgedaan tijdens de Goudase kaasmarkt waar vroeger flink onderhandeld werd met handje-klap. Manu betekent namelijk ‘hand’ in het latijn.

Met ‘De Vloek Op De Overvloed’ laat de rapper Manu uit Gouda na twee jaar weer van zich horen. De nieuwe single en clip check je hier!

Samen met zijn broer Neo maakt hij al bijna 10 jaar muziek. Maar de broers zijn beter bekend onder hun gezamenlijke namen: Neo en Manu. In 2003 kwam hun eerste album ‘Verwarring’ uit en leverde hun een groep selecte en hardcore fans op. 12 maanden later wordt de opvolger ‘Gouda spoort nie…’ gedropt. Beide albums werden rond die tijd vaak gedownload, maar in 2005 met hun derde album ‘Goudse Snippers’ worden de broers Neo en Manu pas echt bekend.

Vlagverbranding

Een confrontatie gaan Neo en Manu niet uit weg. Zo wordt tijdens een optreden in Tilburg de Nederlandse vlag verbrandt om hun politieke ongenoegen te uitten. De broers werden echter niet gearresteerd terwijl vlagverbranding verboden is. De twee hebben een lange reputatie waar zij geen blad voor de mond te nemen, ongeacht onderwerp of consequentie van hun mening.

Minister President

Tijdens Blaxtar ’s Ozmoses tour eind 2005 tourden Manu en zijn broer mee. Ook was Manu op het gelijknamige album van Blaxtar te horen. Toen werd het voor Manu tijd om solo te gaan. En na twee jaar is er nu zijn solodebuut “De Vloek Op De Overvloed”. De releaseparty is pas op 16 mei in Tilburg. De eerste single Minister-President check je hier:
{youtube}jIJPoVSAlzw{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie