Music

Rapper U-Niq terug met nieuwe track ‘Nr 1’

  1. Newschevron right
  2. Rapper U-Niq terug met nieuwe track ‘Nr 1’
Rapper U-Niq is terug. De Rotterdammer nam na de release van zijn album ‘Het Kapitalisme’ afscheid van de muziekscene, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en hij is terug. Tijdens de ‘State Awards’ afgelopen vrijdag presenteerde hij zijn nieuwe single ‘Nr 1’. Fernando belde donderdagochtend in FunX Start met de rapper om het over zijn onverwachte comeback te hebben.

In augustus 2009 vertelde U-Niq in een interview: "Ik heb geen behoefte meer om een cd te maken of om op het podium te staan. Mijn actieve carrière is nu gestopt, dus ik neem geen nieuwe tracks meer op." Aan Fernando vertelt de rapper dat hij er gewoon even helemaal klaar mee was, maar tegenwoordig bruist hij weer van de creatieve ideeën.

“Ik ben muzikant en ging het muziek maken missen”, vertelt U-Niq. “Ik ben gewend om te tekenen of te schrijven als ik ergens mee zit. Tijdens de verkiezingen zag ik allemaal dingen voorbij komen en die gaven me inspiratie. Ik begon op mijn zolderkamer te schrijven en muziek te maken en dacht ‘Yeah man, dit klinkt goed!’”

‘Nr 1’ is de eerste single van het album dat binnenkort uitkomt. Vanaf vrijdag is de track te downloaden via iTunes.


Ster advertentie
Ster advertentie