Music

Waarom zit Brace in de gevangenis?

  1. Newschevron right
  2. Waarom zit Brace in de gevangenis?
Brace zit al twee maanden vast, maar de reden was nog onbekend. Gisteravond kwam daar opheldering over toen de advocaat van de zanger het verhaal vertelde in RTL Boulevard.

De advocaat van Brace zegt dat hij gearresteerd is wegens vrijheidsberoving, afpersing en overtreding van de wapenwet. "Hij is behulpzaam geweest voor een vriend van hem. Die vriend had een huis dat werd verhuurd, maar die huurder betaalde niet", zegt de advocaat.

"Brace heeft geholpen die meneer in een auto te krijgen. Ze hebben de man meegenomen naar een gesloten ruimte en hem daar laten bellen naar z'n vriendin en z'n stiefvader. Tegen hen heeft hij precies gezegd met wie hij te maken heeft en wat hij moest betalen." De advocaat van de 23-jarige zanger zegt dat het nooit de bedoeling van zijn cliënt is geweest om de man te krenken.

Wapen

Het wapen waarvoor Brace ook vast zit is niet van hem. Hij heeft het niet gebruikt. "Je bent al in overtreding als je ernaast zit. Het was maar een alarmpistool, dus eigenlijk niet eens een echt pistool. Ook dat mag niet", aldus de advocaat.

Brace zit sinds 12 januari vast in de Koepelgevangenis in Haarlem.

Advocaat van Brace in RTL Boulevard

Ster advertentie
Ster advertentie