logo
Music

Frank Oceans vader klaagt hem aan voor 14,5 miljoen dollar om eigen antihomo-uitspraak

  1. Newschevron right
  2. Frank Oceans vader klaagt hem aan voor 14,5 miljoen dollar om eigen antihomo-uitspraak

Frank Oceans vader eist een bedrag van 14,5 miljoen dollar van zijn zoon, dat meldt Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Vader Calvin Cooksey zou hem aanklagen vanwege een post op zijn Tumblr-account. Daarin zou Calvin als homohater naar voren komen, wat hem al flink wat zakendeals heeft gekost.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De post

Frank, die zelf behoort tot de LGBTQ-gemeenschap, heeft de post vorige zomer geplaatst in reactie op de aanslag in een gaybar in Orlando. De zanger schreef:

"Ik was zes jaar oud toen ik mijn vader onze transgender serveerster een 'flikker' hoorde noemde, terwijl hij mij uit een lokaal restaurantje sleepte. Hij wilde niet door haar geserveerd worden, omdat ze vies zou zijn. Dat was de laatste middag dat ik mijn vader heb gezien en de eerste keer dat ik dat woord hoorde, denk ik, hoewel het mij niet zou verbazen als het niet zo was."

Nooit gebeurd

Volgens Calvin heeft het hele incident nooit plaatsgevonden en heeft het hem deals gekost in de film- en muziekindustrie. Het is niet de eerste keer dat de zakenman een aanklacht indient wegen smaad. Eerder klaagde hij muziekmagnaat Russell Simmons aan, omdat hij hem zou hebben zwartgemaakt in een interview en hem een slechte vader zou hebben genoemd.

Ster advertentie
Ster advertentie