Music

Abdul Gorong maakt Nederlandse bachata met 'Dat Moment'

  1. Newschevron right
  2. Abdul Gorong maakt Nederlandse bachata met 'Dat Moment'
Abdul Gorong zorgt voor een aparte combinatie van cultuur in zijn muziek. Hij is Indonesisch en zingt een Nederlandse tekst op bachata, een muziekgenre uit de Dominicaanse Republiek. Een rare combinatie of niet, het nummer 'Dat Moment' scoort in de XTips lijst!

Abdul is geboren en getogen in Waalwijk, waar hij samen met zijn vriendin woont. In het dagelijkse leven is hij werkzaam in de staaltechniek en is hij afgestudeerd als rij-instructeur. Zijn grootste hobby is zingen en daarom volgt Abdul inmiddels zanglessen.

Vorige week sprak Fouradio met Abdul over zijn nieuwe nummer: "Dit is de eerste single die ik heb uitgebracht. Ik ben nu bezig met een zouk nummer. Misschien is het leuk als jullie er ook op kunnen zingen?" Vraagt de zanger met een knipoog aan Fouradi.

Hoe ben je op het idee te komen om een Nederlands bachata nummer te maken? "Er waren helemaal geen Nederlandse bachata nummers en ik ben toen benaderd door producer Aswin Rampersad om een tekst te schrijven. Zodoende ben ik samen met een producer tot dit eindproduct gekomen "

Luister het interview in Fouradio met Adbul Gorong:

{audio}http://download.omroep.nl/funx/fouradi/Abdul-Gorong-Fouradio.mp3{/audio}

Abdul Gorong - Dat Moment:

Ster advertentie
Ster advertentie