Music

Justin Timberlake verkoopt muziekrechten voor ruim 100 miljoen dollar

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Justin Timberlake verkoopt muziekrechten voor ruim 100 miljoen dollar

Justin Timberlake heeft de rechten van zijn gehele muziekcatalogus verkocht voor ruim 100 miljoen dollar. Het bedrijf Hipgnosis Song management koopt in totaal zo'n 200 tracks, meldt The Wall Street Journal.

Hele catalogus

De rechten van nummers als Cry Me A River en Rock Your Body vallen nu onder Hipgnosis Song Management, wat inhoudt dat iedereen die gebruik wil maken van de muziek bij het bedrijf moet aankloppen. "Justin Timberlake is niet alleen een van de meest invloedrijke artiesten van de afgelopen twintig jaar, maar ook een van de grootste songwriters aller tijden", zegt Hipgnosis-oprichter en voormalig muziekdirecteur Merck Mercuriadis in een verklaring.

Trend

Het is niet de eerste keer dat bekende artiesten hun muziekrechten verkopen voor een geldbedrag. Door streamingplatforms is de muziekindustrie de afgelopen jaren flink veranderd. Daarom is het ook mogelijk dat artiesten eieren voor hun geld kiezen, omdat zij niet weten wat hun muziek over een aantal jaar nog waard gaat zijn. Onder anderen Shakira, Bruce Springsteen, Bob Dylan en Sting gingen Timberlake voor door hun muziekrechten te verkopen.

Ster advertentie
Ster advertentie