Music

Ziggi verandert naam in Ziggi Recado

  1. Newschevron right
  2. Ziggi verandert naam in Ziggi Recado
Ziggi is klaar voor de grote stap naar Amerika, maar voordat dat gebeurt verandert hij zijn artiestennaam. Ziggi Recado wordt de nieuwe naam waarmee de reggaester het podium gaat bestormen. Waarom hij van naam veranderd lees je hier!

Ziggi is vandaag naar London vertrokken om een video te schieten van zijn nieuwe single Baddest. Blijf FunX checken, want de video zal als primeur op FunX te zien zijn! Voordat Ziggi vertrok lanceerde hij zijn nieuwe EP Ziggi Recado. Check hieronder alvast de eerste samples!

Ziggi Recardo EP samplesDeze zomer staat bij Ziggi Recado volledig in het teken van Amerika. Hij gaat de westkust af voor een aantal shows. "Het is een droom die uitkomt," aldus Ziggi. Na een paar tracks van hem die aansloegen in Miami, kreeg de artiest het bericht dat zijn bijna-naamgenoot Ziggy Marley (zoon van Bob), juridische stappen wilde nemen. "Ze vroegen hem zelfs of hij mijn laatste single wilde spelen. Ze dachten dat hij en ik dezelfde artiest waren. Heel lastig en verwarrend."

Recado

Zijn nieuwe artiestennaam Ziggi Recado verwijst naar zijn Antilliaanse roots. Ricardo is Ziggi's echte naam en wordt op St. Eustasius, het eiland waar hij geboren is, uitgesproken als Recado.

Een paar weken geleden keerde hij terug naar het eiland en merkte hoe populair hij daar ondertussen is. "Ik ben daar echt een superster. Het was ontroerend om te zien hoeveel ik daar voor de mensen beteken. In Nederland zingen kleine kids mee met Ali B, daar zongen de kinderen van zeven en acht mijn liedjes woord voor woord mee. Reggae leeft daar enorm."

Wennen

Het was voor Ziggi wel even wennen. De heldenstatus is nieuw voor de nuchtere Hollander die hij door de jaren heen is geworden. Hij is meer van het soort 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg'. Gelukkig voor de zanger deed zijn familie even normaal als altijd.

Amerika

Ricardo kijkt helemaal uit naar zijn bescheiden tour in Amerika. "Nu gaat het gebeuren. Ik vind het superspannend om naar Amerika te gaan, ik ben er nog nooit geweest. Gelukkig ken ik er al wel een paar mensen die er ook zijn geweest en erg positief waren over de scene daar. Die is echt levendig en ik ga keihard mijn best doen om daar zoveel mogelijk te bereiken."

Bron: 3voor12 (Casper Sikkema)


Volgende week: Reggaeweek!Het is weer zover… volgende week staat FunX een week lang in het teken van Reggae! Geniet van de lekkerste Reggae tracks, de ReggaeMiX door de Goodfellas en de door jouw samengestelde Reggae Top 100! Stem je favoriete artiest de Top 100 in en win!
Ster advertentie
Ster advertentie