Music

VIDEO: Hiphop en ballet vormen rondleiding in privémuseum

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Hiphop en ballet vormen rondleiding in privémuseum

Hiphop heeft zich inmiddels zodanig geëvolueerd dat het als een mainstream kunstvorm wordt gezien. Danser Charles 'Lil Buck' Riley is het dansende bewijs hiervan. Hij combineert zijn unieke hiphopstijl met ballet en vormt daarmee de belichaming van een viral video die dansen combineert met kunstwerken van onder andere Picasso.

Dansende rondleiding

De jookin'-danser neemt je al dansend mee langs meesterwerken van onder andere Picasso, Matisse en Degas in het privémuseum Foundation Louis Vuitton in Parijs. De expositie vormt een ode aan kunstmeester Sergei Shchukin en toont een deel van zijn indrukwekkende privécollectie. Het gaat specifiek om 'moderne kunstwerken' van meesters met lef. Met zijn unieke en vooral gedurfde mix van hiphop en ballet past Lil Buck daar perfect bij.

JOOKIN´

Lil Buck staat bekend als een jookin´-danser. Dat is een soort dansstijl, waarvan de oorsprong in de rapmuziek uit Memphis ligt. jookin´ combineert de gangsta walk en een aantal andere straatstijlen tot één geheel. Het wordt ook weleens straatballet genoemd, omdat er figuren in verwerkt zitten waarbij je op de tenen van je sneakers moet staan.

Geen maillot

In 2005 werd de getalenteerde Lil Buck uitgenodigd voor een dansopleiding bij het New Ballet Ensemble. De 17-jarige tiener ging destijds akkoord, maar op één voorwaarde: hij weigerde een maillot te dragen. De opleiding leerde Lil Buck de fijne kneepjes van het vak. Dankzij de unieke stijlen die hij wist te combineren, werd hij gevraagd voor commercials. Hij ging al een paar keer viral met reclamevideo's, danste al voor Madonna en was zelfs een jaar te zien in een Cirque du Soleil-show over Michael Jackson. Tegenwoordig doet hij dus ook rondleidingen van privemusea.

Ster advertentie
Ster advertentie