Music

Even voorstellen: DJ Mystery Glasses

  1. Newschevron right
  2. Even voorstellen: DJ Mystery Glasses

De mixtapes van Mystery Glasses zijn berucht in de urbanscene en hij kwam al langs in de mix bij Weekend Wax, maar verder is er nog weinig bekend over de Haagse eclectic-dj. Tijd voor Jouw Stad Den Haag om te ontdekken wie deze upcoming dj is, die altijd optreedt met een opvallende vlinderstrik en natuurlijk een set Mystery Glasses!

Uygar Ceber

In de nacht noemen ze hem DJ Mystery Glasses, maar overdag heet hij Uygar Ceber. Hij draait ieder weekend op uitverkochte party's, beheert zijn eigen socials & visuals en vertelde bij FunX dat er binnenkort heel veel nieuwe muziek aankomt. In het kader van fashion werkt de Haagse DJ nu zelfs aan een eigen Mystery Glasses-brillenlijn.

EP & Mixtape

Het was tot vandaag nog geheim dat Mystery Glasses aan een nieuwe mixtape werkt die in 2017 het levenslicht zal zien. Ook komt er een EP aan met Gerry Galago. In de tussentijd kan je hem onder andere checken op de winnende mixtape van zijn "dj-vader" Don James: The Mixtape Part 1.

Drummen op een snijplank

Mystery Glasses begon op jonge leeftijd al met drummen. Hij vertelde FunX-dj Sander dat dit het begin was van zijn dj-carrière. Hij had op de basisschool drumstokken gekocht en kort daarna volgden al zijn eerste drumlessen. De drumoefeningen deed hij op de houten snijplanken van zijn moeder. De drumlessen leden tot een korte tijd in een coverband, maar om medische redenen moest de Hagenees daar al snel een einde aan breien.

Van slaapkamer naar FunX

Na een lange herstelperiode besloot Mystery Glasses een centje bij te verdienen als dj op verjaardagen van vrienden. Dat beviel zo goed dat Uygar na de ICT-studie zijn vizier 100% op een carrière als dj en producer besloot te richten. In het eerste jaar draaide hij in lounges, bruiloften en andere evenementen. Met het geld dat hij spaarde kocht Mystery Glasses een grotere dj-set en trainde hij zich suf in zijn kamer. Ook toen ging het weer medisch fout. Hij onderging afgelopen zomer een open hart-operatie. Hierdoor moest Uygar opnieuw leren lopen en ademen. Gelukkig heeft hij zich herpakt en kijk waar Mystery Glasses nu staat... in de FunX studio!

Ster advertentie
Ster advertentie