Music

Sharon Kips gooit zangcarrière over Nederlandse boeg

  1. Newschevron right
  2. Sharon Kips gooit zangcarrière over Nederlandse boeg
Afgelopen zaterdag viel Sharon af in de halve finale van SBS6 talentenjacht ‘Popstars’. De voormalige X Factor-winnares ziet deze nederlaag niet als een einde, maar juist als een nieuw begin. Haar muzikale roer gaat om, ze vertelt Fernando dat haar volgende plaat Nederlandstalig zal zijn en nam ook een bijzondere eigen Nederlandstalige track mee.
Dat Sharon het afgelopen weekend af legde tegen Dean, voelde ze wel aankomen. Sharon: “Niet vanwege mijn kunnen, maar Dean heeft veel fans. En hij heeft nog geen show gewonnen en ik wel. En hij is een Saunders hè.. Ik had net niet genoeg stemmen.”

Geen spijt van deelname
De vrolijke zangeres heeft geen spijt van haar deelname aan de talentenjacht: “Ik werd gevraagd om mee te doen als mysterypopstar en dacht ‘waarom ook niet?’ Het leek me een leuke manier om terug te komen in de media en de spotlights. Ik ben na X Factor wel blijven optreden, maar het grote publiek was me vergeten. Als je niet meer in de media komt, gebeurt dat.”

Naïef
Sharon was de favoriet van de Popstars jury en zelfs Marco Borsato Twitterde over haar zangkwaliteiten. Waarom ze na haar X Factor overwinning niet is doorgebroken, weet Sharon 3 jaar later wel. Sharon: “Ik wist toen nog niet wat voor artiest ik wilde worden. Ik was een goede zangeres, maar had geen idee over stijl of welk repertoire. En ik dacht met mijn naive 23 jaar ‘ik ga naar een platenmaatschappij en die gaan dat dan met me onderzoeken.’ Maar zo gaat dat niet.”

Nederlandstalig
Wanneer Dean Saunders en Simone Nijssen dit weekend hun Popstars-strijd hebben uitgevochten, begint er voor Sharon een spannende tijd. Ze mag dan namelijk een nieuw album gaan opnemen. Ze weet al wel hoe dat moet gaan klinken, maar wil er verder nog niet zo veel loslaten. Het enige dat ze zeker weet, is dat het een Nederlandstalig album wordt.

Huwelijkstrack
Als voorproefje op de nieuwe plaat nam Sharon een primeurtje mee, het nummer ‘Forever starts today’ dat ze met haar echtgenoot Gilbert Thera heeft opgenomen. Ze zongen het samen op hun bruiloft afgelopen februari, als cadeautje voor de gasten. Tot nu toe hadden alleen de huwelijksgasten het nummer gehoord, maar jij mag er vanaf vandaag ook naar luisteren.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/Foreverstartstoday.mp3{/audio}

Dean!
Aanstaande zaterdag is de grote finale van Popstars. Wanneer Fernando Sharon vraagt wie er van haar mag winnen, antwoordt ze eerlijk dat haar voorkeur uit gaat naar Dean. Sharon: “Het is niet zo makkelijk als je denkt. Ik heb het gevoel dat ik nu pas artiest ben geworden. Simone moet lekker naar school en volwassen worden. Dean is 30, die is er wel klaar voor!”

Ster advertentie
Ster advertentie