Naar homepage
Music

Wesley Snipes nog niet de cel in

  1. Newschevron right
  2. Wesley Snipes nog niet de cel in
Wesley Snipes hoeft voorlopig nog niet naar de gevangenis toe wegens belastingsfraude. Tot zijn hoger beroep blijft de Blade-acteur op vrije voeten. Wesley zou tussen 1999 en 2001 geen belastingaangifte hebben gedaan. De Amerikaanse schatkist is hierdoor miljoenen dollars misgelopen. Snipes wordt flink bestraft. Hij heeft de maximale straf gekregen van 3 jaar cel gekregen. Lees hier meer!

De straf moet een signaal afgeven aan alle andere dikbetaalde acteurs in Hollywood. Snipes moest zich eigenlijk begin juni melden in de gevangenis, maar nu mag hij buiten de tralies wachten. Anders zou hij al zijn volledige straf uitzitten voordat de zaak voor een hogere rechter komt.

Snipes probeerde tijdens de rechtszaak nog zijn onschuld te bewijzen en verontschuldigde hij zich door te vertellen dat hij 'idealistisch, naïef, gepassioneerd acteur is die ongeschoold is in de wetenschap van het recht en financiën'. Ook bood hij aan 5 miljoen dollar te betalen als een teken van goede wil. Het hielp de acteur niet om hem vrij te krijgen. Snipes gaat in hoger beroep tegen het vonnis.

Bekijk hier het verslag van het proces:
{youtube}tkA9Hg4jJ8A{/youtube}

Ster advertentie
Ster advertentie