Music

Eminem breekt records met Recovery

  1. Newschevron right
  2. Eminem breekt records met Recovery
Eminem's album 'Recovery' komt deze week binnen op nummer één in de Amerikaanse Billboard 200 album chart. De plaat ging afgelopen week 741.000 keer over de toonbank. Dit is de meeste sales in één week sinds oktober 2008 toen AC/DC's 'Black Ice' album 748.000 keer werd verkocht. Ook digitaal gingen het album als warme broodjes over de toonbank.

Sales
'Recovery' is het zesde album van de rapper die vanuit het niets op één binnen komt. Zijn enige release die op de tweede plaats binnen kwam was zijn debuutplaat 'Slim Shady LP'. Zijn vorige album 'Relapse' verkocht vorig jaar in de eerste week 608.000 exemplaren, zo'n 133.00 minder dan 'Recovery'. In 2005 ging 'Curtain Call: The Hits', dat ook op één binnen kwam, in de eerste week 441.000 keer over de toonbank.

Digitaal
Niet alleen fysiek maar ook digitaal doet Recovery het goed. In de eerste week werd het album 255.000 keer digitaal gekocht. Dat is de op één na grootste digitale release in de eerste week. Alleen Coldplay's 'Viva La Vida Or Death And All His Friends' verkocht meer albums. Die plaat werd in de zomer van 2008 288.000 keer verkocht.

Rihanna
Naast het succesvolle album gaat het ook goed zijn nieuwe single 'Love the Way You Lie'. De samenwerking met Rihanna kwam binnen op nummer één in de digitale chart. Dit overkwam Eminem eerder dit jaar ook al met zijn single 'Not Afraid', dat is mei 379.00 keer werd gedownload.

Jay-Z

Eminem en Jay-Z geven op 2 september een concert in Detroit's Comerica Park, het stadion van de lokale honkbalclub. Op 13 september zullen ze een een show geven in het Yankee Stadium in New York. Vorige week was het duo te gast bij David Letterman. Eminem vertelde zijn top 10 adviezen voor kinderen. Jay-Z schoof aan voor een interview en samen deden live de track 'Renegade'.

Jay-Z interview bij David Letterman:Eminem's top 10 adviezen voor kinderen:Jay-Z & Eminem - Renegade:


Ster advertentie
Ster advertentie