Music

Ali B schokt school

  1. Newschevron right
  2. Ali B schokt school
Een optreden van Ali B op een Vlaardingse openbare scholengemeenschap heeft voor grote commotie gezorgd. Zowel docenten van de school als een gemeenteraadslid in het publiek ergerden zich aan het taalgebruik van Ali B.

Een aantal docenten had vooraf al laten weten het optreden te boycotten. Ali B zong bij de opening van een nieuw schoolgebouw oa het lied 'Baas'.

Koude rillingen
De tekst bezorgde het vrouwelijke CDA-raadslid Jacky Silos koude rillingen. "Er wordt doorlopend in gevloekt, alleen al in het refrein zeven keer", aldus het verontwaardigde raadslid. De liedjes van Ali B verheerlijken volgens Silos het gebruik van alcohol en drugs en het hebben van wisselende seksuele contacten. "Dat zijn onderwerpen die niet horen bij de opening van een middelbare school", meent zij.

Taal aanpassen
Omdat de gemeente het feestje had georganiseerd, heeft Silos burgemeester en wethouders gevraagd of zij niet beter een andere artiest hadden kunnen inhuren. "De school is op deze manier een slechte dienst bewezen." Spec Entertainment, het management van Ali B, betreurt de affaire. "Het gebeurt zelden of nooit dat wij aanmerkingen krijgen op ons programma", zegt de woordvoerder. "Als ons vooraf was gevraagd de taal aan te passen, hadden we dat zeker gedaan." (Bron: Telegraaf)


Ali B ft. Sjaak - Baas
{youtube}5UPr7vcRieU{/youtube}

Ster advertentie
Ster advertentie