Music

Memphis Depay en Akwasi reageren op kritiek met nieuwe track, 'Bedankt Voor Je Mening'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Memphis Depay en Akwasi reageren op kritiek met nieuwe track, 'Bedankt Voor Je Mening'

Memphis Depay en Akwasi laten van zich horen met een verassende nieuwe single Bedankt Voor Je Mening. Deze track is hun reactie op alles wat er over hen wordt gezegd en geschreven, of het nou gaat om een hoofdband of zwaarder racisme.

GHANA BOYS

Memphis, die nog een paar goals verwijderd is om het record van Oranje-topscorer Robin van Persie te verbreken, gaat samen met Akwasi een nieuwe single uitbrengen. Het nummer, getiteld Bedankt Voor Je Mening, is een vrolijke knipoog naar de eindeloze kritiek en racisme dat de twee vaak te verduren krijgen. Heel gek is deze samenwerking niet: ze zijn al langer bevriend en hebben beiden Ghanese roots, net als Oranje-teamgenoten Jeremie Frimpong en Brian Brobbey.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

BEDANKT VOOR JE MENING

Akwasi, naast zijn werk als artiest ook creatief directeur van Omroep Zwart, legt uit: “Memphis en ik hebben allebei te maken gehad met haat en kritiek. Onlangs nog, werd Memphis bekritiseerd vanwege zijn hoofdband. Zelf heb ik veel nare reacties ontvangen na mijn deelname aan 'De Slimste Mens' en mijn uitspraken over institutioneel racisme.” Deze ervaringen hebben hen samengebracht en geïnspireerd tot het maken van dit lied.

De tekst van het nummer is direct en duidelijk. “Ik heb één ding: Bedankt voor je mening. We gaan er niets mee doen, einde mededeling,” zingen Depay en Akwasi. Het is een sterke boodschap aan iedereen die hen ongewenste adviezen en kritiek geeft. Ze maken duidelijk dat ze hun eigen pad blijven volgen, ongeacht wat anderen zeggen.

BEGIN VAN HET EK

De track kan niet snel genoeg komen, want het EK begint vandaag voor Nederland. De beat van Bedankt Voor Je Mening is geproduceerd door The Flexican, de producer die bekend is van zijn werk met Flinke Namen, en Mucky. De Rotterdammer nam eerder muziek op met internationale artiesten zoals Idris Elba en Sean Paul.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie