Music

Lucenzo zet Kuduro op de wereldkaart

  1. Newschevron right
  2. Lucenzo zet Kuduro op de wereldkaart
De Franse zanger Lucenzo zorgt er met zijn XTip 'Vem Dançar Kuduro' (Kom dans de Kuduro) voor dat het uptempo muziekgenre ook bij het grote publiek bekend wordt. Samen met de Amerikaanse Big Ali lijken ze een potentiële zomerhit in handen te hebben. Of het echt zo ver komt bepaal jij door op Lucenzo te stemmen in de XTips!

Kuduro is een opzwepend muziekgenre dat ontstaan is in Angola, een oud kolonie van Portugal. Het is een mix van caribische soca en calypso tunes die gecombineerd worden met Afrikaanse percussie. In 1994 is de energieke muziekstroming naar Portugal overgewaaid. Vooral in de voorsteden van Lissabon (waar de meeste Angolezen wonen) is Kuduro mateloos populair.

Lucenzo zet de Kuduro weer in de spotlights met zijn aankomende zomerhit. Na de tracks Emigrante Del Mundo en Dame Reggaeton lijkt driemaal wel scheepsrecht te zijn voor de Fransman. Bij zijn derde poging Vem Dançar Kuduro is het namelijk wel raak. De officiële videoclip is inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube. Daarmee lijkt het YouTube-publiek te snakken naar meer Kuduro. Jij ook?

Lucenzo - Vem Dançar Kuduro

Ster advertentie
Ster advertentie