Music

Bob Sinclar, Sahara en Shaggy gaan voor zomerhit met 'I Wanna'

  1. Newschevron right
  2. Bob Sinclar, Sahara en Shaggy gaan voor zomerhit met 'I Wanna'
Begin 2010 kon FunX je al melden dat Bob Sinclar samen met Sahara en Shaggy een potentiele zomerhit hadden gemaakt. Nu is de videoclip er!

'I Wanna' zou in eerste instantie als Eurovisie Songfestival nummer dienen voor Sahara. Helaas lekte het nummer uit op een New Yorks radiostation en moest het duo zich terugtrekken uit de competitie.

Vier maanden later is de videoclip in Miami gemaakt en klaar om verspreid te worden. Alle vier de artiesten maken hierin hun opwachting. Bob Sinclar speelt een barman en een schoonmaker terwijl Shaggy en het Sahara duo los gaan in de club en bij het zwembad. Je checkt 'm hieronder!

Bob Sinclar & Sahara Ft. Shaggy

Let op: De tekst gaat door onder de videoclip!Sahara bestaat uit de Roemeense producer Costi Ionita en Bulgaarse zangeres Andrea. Dit tweetal had I Wanna ingediend als Roemeense track voor het Eurovisie Songfestival, maar helaas ging het mis.

De wedstrijd waaruit de Roemeense vertegenwoordiger voor het Eurovisie Songfestival wordt gekozen heeft een aantal strenge regels. Een van die criteria is dat de track tot een bepaalde tijd niet uitgelekt mag zijn. In 2010 is de regel dat het Roemeense nummer dat mee deed aan de voorrondes tot 6 februari 2010 niet mag uitlekken. Daar ging het fout voor Bob Sinclar, Shaggy en het duo van Sahara.

Uitgelekt in New York
Op een gekke manier lekte I Wanna uit en werd het gedraaid op een New Yorks radiostation. Niet lang hierna stond het op YouTube. Deze overzeese zender deed de das om voor Sahara. Volgens de reglementen van de nationale songfestival wedstrijd moesten ze daarom I Wanna intrekken. Hierop besloot Sahara zich volledig terug te trekken uit de competitie.

"Kan gebeuren"
"Ik wilde al heel lang mijn land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Helaas kan ik dat niet met de huidige regels. I Wanna lekte uit naar een New Yorkse zender en stond binnen de kortste keren ook op YouTube. Dat kan iedere Roemeense artiest overkomen die met zulke grote internationale artiesten werkt," aldus producer Costi Ionita van Sahara.

Nadat hij het bericht hoorde belde Costi naar Bob Sinclar. Hij vroeg de Franse DJ of hij de track had gestuurd naar het radiostation. "Bob Sinclar zei dat hij zoiets niet had gedaan, maar herinnerde zich plotseling iets anders. Twee dagen daarvoor had hij een kleine snippet (audio van 30 seconden) van de I Wanna-remix naar Frankrijk gestuurd. Het kan zijn dat het in dat proces in het internationale circuit is terecht gekomen."
Ster advertentie
Ster advertentie