Music

Winne gaat naar Zuid-Afrika

  1. Newschevron right
  2. Winne gaat naar Zuid-Afrika
Gedurende het WK gaat Winne workshops geven in de sloppenwijken van Johannesburg in Zuid-Afrika. Samen met een aantal gevestigde namen uit Nederland gaat de rapper drie weken lang de kinderen daar een leuke tijd bezorgen. Vanmorgen was Winne te gast in Start! Hier vertelde hij er samen met de organisator van C.Y.T.A. (Connecting Youth Through Africa) meer over.

Ook MC Alee Rock, DJ Superior, productieteam Statik Music en rapper T.R. gaan zich inzetten voor de kinderen in de sloppenwijken. Tijdens deze muziek workshop staan creatieve ontplooiing, muzikale expressie, zelfvertrouwen vergroten en ook ontlading van de dagelijkse problemen centraal.

Daarnaast worden er ook sport & dans workshops gegeven door Amsterdamse voetbaltalenten en choreografen uit Den Haag. Op de scholen in Johannesburg ontbreekt het namelijk aan de voorzieningen om de kinderen aan lichamelijke beweging te laten doen. Door deze workshops biedt de organisatie C.Y.T.A. de kinderen een kans om weer 'kind' te zijn, zodat ze de dagelijkse zorgen van zich af kunnen sporten.

Luister de uitzending hier terug:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/blogs/winnestart.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie