Music

Enrique Iglesias breekt record met Bailando

  1. Newschevron right
  2. Enrique Iglesias breekt record met Bailando
Enrique Iglesias is nog steeds niet uitgedanst op de eerste positie in Billboard's Hot Latin Songs. De Spanjaard staat zelfs zo lang op deze toppositie met het nummer Bailando, dat hij het record heeft verbroken. Doordat Enrique deze plek al 25 weken vasthoudt, heeft hij Shakira's record uit 2005 voor het nummer La Tortura verbeterd.

Andere charts
Enrique's single deed het ook goed in de XChart en Latin Top 30. Hierin wist hij respectievelijk de derde en vierde positie te behalen. In een aantal landen waaronder Chile en Costa Rica staat het nummer nog steeds hoog in de iTunes sales chart.

YouTube
Ook op YouTube is de videoclip ontzettend goed bekeken. De Spaanstalige versie is bijna 500 miljoen keer aangeklikt. De andere edities zijn samen goed voor ruim 85 miljoen views.

Spaans, Engels & Portugees
Er zijn verschillende versies van het nummer verschenen. Op het origineel hoor je Descemer Bueno en de Cubaanse formatie Gente De Zona. Daarna verscheen een versie met Sean Paul en bovendien een Braziliaanse Portugese editie met Luan Santana en één met de Portugees Mickael Carreira uitgebracht.

Vind je Bailando of andere tracks van Enrique dope? Vergeet dan niet je stem uit te brengen in De DiXte 1000 stemlijst!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Ster advertentie
Ster advertentie