Music

"Encore Freshmen winnaars Ismael & Thomson zijn een soort wervelwind"

  1. Newschevron right
  2. "Encore Freshmen winnaars Ismael & Thomson zijn een soort wervelwind"

"Ze hebben iedereen verbaasd. Iedereen kwam hard, maar deze gasten...Toen ze het podium opkwamen, was het een soort van twintig minuten werveldwind." Dat is hoe Gaétan van de Sande, eigenaar van het nieuwe platenlabel Bravoure Music, de Encore Freshmen winnaars Ismael & Thomson omschrijft. Vanmorgen waren de mannen te gast bij Start om zichzelf even goed te introduceren.

Hoewel het duo nog geen grote gevestigde rappers zijn, hebben ze met het winnen van de Encore Freshmen een grote stap gemaakt. Ze behoren nu namelijk ook tot de line up van het Encore Festival op 28 augustus.

Fanbase

"Onze fanbase zit voor het grootste gedeelte in het buitenland, maar we wilden ook uitbreiden in Nederland. Vooral omdat we hier wonen." Ismael & Thomson maken voornamelijk muziek in het Engels en worden over de Nederlandse grenzen al op de voet gevolgd via onder andere Spotify en Soundcloud. Mocht er een aanbieding komen vanuit Amerika, dan twijfelen de heren niet om meteen op het vliegtuig te stappen.

Zo vader, zo zoon

Bij Ismael is het rappen er bijna letterlijk met de paplepel ingegoten. Zijn vader rapt namelijk ook. "Hij zei altijd dat je moet doen wat je leuk vindt en bij mij is dat rappen. Hij heeft me ook geholpen met mijn eerste teksten."

Waarom de jongens terechte winnaars zijn, hoor je in het onderstaande fragment! Eva liet het nummer Finally Doing Good van ze horen. "De track gaat erover dat het eindelijk goed met ons gaat en we muziek maken waar we achter staan."

Ster advertentie
Ster advertentie